dilluns, 6 de gener del 2014

Tenerife - Costa sud

La costa sud de Tenerife és on es troben tots els complexes hotelers, concentrats a les platges de Los Cristianos, Las Américas i Costa Adeje. Clar, que si no us molesten els llocs guiriland i les platges atapeïdes, la costa sud és ideal per prendre el Sol, ja que gaudeix d'un clima molt favorable.
Nosaltres, preferim les platges del nord, així doncs en el tram sud de l'illa preferim veure poblacions més tradicionals. 
Basílica Nuestra Señora de la Candelaria
La ruta comença a la Candelaria, 18 km al sud de Santa Cruz, on hi trobareu l'ornamentada Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria, lloc de peregrinació de totes les illes cada 15 d'agost. A la plaça de la basílica, 9 enormes guerrers guanches monten guàrdia protegint-la. La resta de la població destaca per ser una acollidora vila costanera amb platges de sorra negra.
Si voleu descobrir racons més autèntics us aconsellem anar per la TF-28, en comptes d'anar per l'autopista del sud. Aquesta carretera, antiga via principal, segueix la serralada per sobre de la costa, cosa que us anirà donant bones vistes. I a la vegada podreu anar gaudint de poblacions típiques canàries, com Güímar, Fasnia, Arico o Granadilla, i també descobrireu la zona vinícola de la DO de Abona. L'escassetat de pluges i la gran quantitat d'hores de sol, el cultiu entre 600 i 1500 metres (una de les zones vinícoles més altes d'Europa) i les terres volcàniques fan que els seus vins siguin únics, aquí podreu tastar bons vins blancs, la producció més elevada de la DO.
Los Gigantes des del Puerto de Santiago
Si seguiu en direcció oest i passeu per alt les poblacions turístiques ja esmentades, arribareu fins a Puerto de Santiago. De moment no està molt explotada turísticament, però sembla que té els dies comptats... L'interès de la població costanera són els impressionants penyasegats de Los Gigantes, parets de roca de 600 metres d'alçada i on a la seva part sumergida hi viu una rica fauna marina, ideal pels amants del submarinisme.
Des d'aquí, l'illa de la Gomera en un dia clar es veu quasi a tocar i si voleu podreu fer una excursió per veure les balenes i els dofins, al Puerto de Santiago en trobareu una gran oferta.
Bé, i fins aquí la nostra descoberta de l'illa.

Com heu pogut veure, en cap moment us hem parlat del Parc Nacional del Teide, això ho deixarem per un altre viatge. Ens hauria agradat visitar-lo, però com que només hem pogut llogar una moto 125cc no ens hem arriscat a pujar fins al Teide, la nostra Lambretta no hauria arribat a més de 2000 metres d'altitud...
El Teide
Tot i així, com sempre diuen, va bé deixar alguna cosa per veure, i així tenir una excusa per tornar-hi!

Fins al proper viatge!!!

diumenge, 5 de gener del 2014

Tenerife - Costa nord

La costa nord de Tenerife és una bona zona per veure l'autenticitat de l'illa, més enllà de la població turística del Puerto de la Cruz, trobarem regions vinícoles i plantacions de palmeres plataneres que arriben fins al mar.
Els nostres amics a Playa Jardín
(Puerto de la Cruz)
La població del Puerto de la Cruz, amb un turisme més de categoria que el del sud de l'illa té un interessant casc històric, que envolta la Plaza del Charco.
A tocar del port, la Casa de la Aduana, del 1620, hi teniu l'oficina de turisme i també una botiga on trobareu productes d'artesania.
Que us entra gana abans o després d'anar a la platja, doncs la Tasquita de Min (al costat del port) és un bon lloc per fer un àpat, peix i marisc de qualitat i cuina autèntica.
I en quant a les platges, a la Playa Jardín en teniu una que està molt bé, de sorra negra i un dels llocs preferits dels autòctons.


A pocs kilòmetres en direcció est teniu la localitat de El Sauzal, on val la pena visitar l'interessant museu del vi Casa del Vino La Baranda, on podreu conèixer i tastar les varietats vinícoles de l'illa. A més a més, les vistes del Teide des del pati de la casa són molt bones.
Casa del Vino La Baranda
El Teide des de la Casa del Vino
Tornant cap al Puerto de la Cruz, no deixeu de visitar la petita població de La Orotava, que dóna nom a la vall més fèrtil de l'illa plena de cultius de vinyes i plàtans. La població, igual que La Laguna, està plena de cases tradicionals canàries, carrers empredrats i jardins subtropicals.
Pati tradicional canari (La Orotava)
Els carrers Colegio i San Francisco, reuneixen les Doce Casas, 12 mansions canàries històriques com la Casa Lercaro, la Casa de los Balcones o la Casa del Turista, totes elles del s.XVII.



El Drago Milenario
Més a l'oest, la petita població de Icod de los Vinos, destaca pel seu mil·lenari arbre, el Drago. Un arbre en forma de paraigües que té 1000 anys d'història. No cal que pagueu per veure'l, des de la plaça de l'església es veu perfectament.




La nostra ruta acaba al poble de Garachico, una bonica població de costa on no serà necessari parlar anglès per demanar una copa de vi.
Garachico
Antigament la població va ser un important port comercial, però una erupció del 1706 va arrasar el port. El Roque de Garachico, que dóna nom a la població, una imponent roca situada davant del port i unes quantes cases històriques, esglésies blanques i caletes rocoses ben valen una visita.

Tenerife - Santa Cruz de Tenerife, La Laguna i la zona nord-est

Ja sabeu que tendim a marxar per Cap d'Any a racons més tropicals (recordeu el nostre viatge a Madeira??)
Doncs enguany, la destinació escollida per passar el Cap d'Any ha estat Tenerife.
L'illa més gran de les Canàries i amb més concentració de guiris per m2 té molt més a veure que les atapeïdes platjes del sud de l'illa i els restaurants guiriland de dubtosa qualitat...
Doncs comencem, no?? Com tot racó de món, Tenerife també té la seva capital, Santa Cruz de Tenerife, ciutat que podria ser passada de llarg per les tropes guiris, però que té algunes coses interessants.
Església Nuestra Señora de la Concepción
La majoria de punts d'interès estan a poca distància de la Plaça Espanya: sota la plaça mateix les runes del Castell de San Cristóbal; al costat, l'edifici del govern de les Canàries, el Cabildo; l'església de Nuestra Señora de la Concepción (l'església original es va construir el 1498, l'actual és del segle XVII) i la zona d'oci de La Noria amb restaurants i bars de moda en casetes de colors alegres...
Els amants de l'arquitectura també trobaran edificis que posen la capital en l'òrbita de la modernitat: l'Auditori de Santiago Calatrava (molt ens recorda a l'òpera de Sidney); el TEA (Tenerife Espacio de las Artes) obra de Herzog & De Meuron, amb bones exposicions i una impressionant biblioteca i el Parque Marítimo construït per César Manrique, piscines de disseny i bones vistes...
Auditori de Tenerife
I si busqueu un lloc per gaudir de la natura, no deixeu de visitar el parc García Sanabria, amb un munt d'espècies de flors i arbres subtropicals.
Us ha entrat gana?, la capital disposa de bons indrets on podreu tastar la veritable cuina canària. Nosaltres us recomanem "La Esquina Bar Casa de comidas", (C. Clavel 7, cantonada C. Cruz Verde - Tel. 922 293 634). Bons platets de cuina original: no deixeu de tastar les trufes de morcilla dolça, les albergínies farcides de bacallà i l'encert del postre "Teide",  un pastisset cònic de xocolata farcit de gerds... una delícia!!!


La Laguna
Ara bé, si encara voleu veure l'autèntica arquitectura canària no podeu deixar de visitar San Cristóbal de la Laguna, el seu casc històric, Patrimoni de la Humanitat de l'UNESCO, recull un bon exemple d'arquitectura colonial en els carrers empedrats de San Agustín, Carreras i Herradores, on trobareu les cases Montañés, Salazar, Lecarno, Casa de los Capitanes... no deixeu de visitar-ne els patis interiors!!
Muntanyes Anaga
Sou amants de l'excursionisme?, doncs en el Parc Natural de les Muntanyes Anaga és un racó ideal per fer senderisme, amb multitud de miradors, escarpades muntanyes i vegetació molt tupida. La carretera TF-12 que va de La Laguna a San Andrés us donarà un bon coneixement de la zona si no us voleu posar les botes...

Las Teresitas



Sí, sí, no ens oblidem de les platges pels amants del Sol. A pocs kilòmetres de Santa Cruz teniu la platja de Las Teresitas, sorra daurada importada del Sàhara i aigües molt tranquiles.

Torneu a tenir ganes de menjar? Doncs a la població de pescadors de San Andrés teniu l'atapeït bar El Petón (tot just al darrere de la torre en runes que antigament protegia la població). Peix i marisc fresc i bones racions, i sempre acompanyat de les papas arrugás con mojo picón... Això i una siesta a la platja serà tot una delícia per acabar la tarda...
San Andrés