dimecres, 2 de gener del 2013

Sud de Madeira

Orquídia típica de Madeira, Sapatinho
Avui volíem fer una de les rutes més típiques de l'illa, la Levada das 25 Fontes. Per arribar-hi cal anar al centre de l'illa. Us recomanem agafar la via ràpida de Funchal direcció a São Vicente i desviar-vos a l'alçada del port de Encumenada direcció a Lombo do Mouro. Passareu per un altiplà que poc té a veure amb les muntanyes escarpades de la resta de Madeira. Passat un parc eòlic arribareu al trencall de Rabaçal, aquí hi teniu un pàrking per deixar el cotxe. En principi, des d'aquí surt un bus que us porta a Rabaçal, nosaltres no l'hem vist ni tampoc la freqüència de pas. Val a dir que avui és festiu i potser per això no hi ha servei... però tot apunta a que només funciona a l'estiu.
Si us expliquem tot això és per que sense bus cal sumar 3h. més al recorregut de les 3h. que dura el trajecte per la Levada. Com que nosaltres no disposem de temps deixem la ruta per una altra vegada. Si esteu a l'illa i teniu temps, no deixeu de fer aquesta excursió, ja que us permetrà conèixer la vegetació característica de l'illa.

Però, tenim un plan B! Sense fer la ruta ens anem a descobrir la costa sud. La primera parada és el poble de Calheta, on destaca la seva platja artificial de sorra blanca, ja que aquesta es va fer amb sorra importada del Marroc. La població també té un museu d'art contemporani i una destileria de l'aiguardent característic de Madeira, elaborat amb canya de sucre i de 50º. 
En direcció a Funchal fem una curta parada a Madalena do Mar entre penyasegats amb cultius de plàtans.

Ponta do Sol
A continuació arribem a Ponta do Sol, una població amb molt d'encant. La primera línia de mar és un complex hoteler que ha conservat l'arquitectura de la zona amb les façanes pintades de diferents colors. 

Ribeira Brava
La següent parada és el poble de Ribeira Brava, on visitem l'esglèsia de São Bento del s.XVI i d'estil gòtic. També destaquem  el seu passeig marítim amb una petita fortalesa restaurada i convertida en oficina de turisme. En el passeig hi teniu diversos cafès amb terrassa on podeu pendre el sol.

Vistes des del Cabo Girão
Seguint la carretera aviat veure el penyasegat de Cabo Girão, el segon més alt del món i el primer d'Europa amb una alçada de 580m. no apta per a persones amb vertigen, ja que hi ha una plataforma transparent sobre el cap on veus l'espectacular caiguda. 

Câmara de Lobos
Tot seguit, destaca la població de pescadors de Câmara de Lobos. Un poble molt pintoresc amb totes les barques a la sorra, típic de poble pescador. Va ser la primera població de l'illa creada el 1420 i també l'indret preferit de  Winston Churchill quan feia estades a Madeira. No deixeu de fer una volta per la població tot descobrint el seu encant.

En arribar a Funchal fem el passeig marítim des de la platja Formosa fins al Lido. Un recorregut que segueix la costa amb jardins i piscines naturals que seria més maco si no tingués tots els complexes hotelers de la ciutat. 
Les nostres mascotes ja han triat on quedar-se, en una caseta típica de Santana
Fins aquí la nostra visita a Madeira, sent conscients que ens queden coses per veure i fer, però donat els pocs dies que hi hem passat no ha estat gens malament. Fins la propera!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada