diumenge, 28 de juliol del 2013

Vancouver Island: Cowichan

A pocs kilòmetres de Victoria i per la Trans-Canada Hwy. (o la núm. 1) arribem a la regió de Cowichan. De fet, és una vall on trobareu una oferta vinícola interessant i poblacions amb un cert encant.
Kinsol Trestel
Des de la població de Mill Bay (ideal per fer la compra) tombarem cap al llac de Shawnigan i des d'aquí seguim les indicacions per anar al Kinsol Trestel, un pont sobre pilars de fusta construït el 1920 i que formava part de la Trans-Canada Trail, una via fèrria que creiava tot el país. Ara aquesta via s'ha habilitat per anar en bici o caminant, com les nostres vies verdes. El paratge passa per boscos d'avets frondosos ideal per fer una bona passejada.


Tornant a la Trans-Canada Hwy. direcció nord ens parem a la bonica població costanera de Cowichan Bay, un poble pesquer amb cases flotants i cafès amb molt d'encant, com el de Hillary's cheese.
Cowichan Bay
Per la Cowichan Bay Road arribem a Duncan, ideal per establir el centre d'operacions i descobrir la zona. La població destaca per ser un museu de totems a l'aire lliure i si hi pareu un dissabte val la pena anar al Farmer's Market (ds. de 9 a 14 h). Des d'aquí podeu visitar i catar una de les nombroses bodegues de la zona, nosaltres hem triat la de Averill Creek (www.averillcreek.ca), el propietari de la bodega ens ha explicat i permès catar alguns dels vins que produeix, tots amb molt de gust i bons al paladar.
Duncan
Per a més informació d'altres bodegues podeu visitar wines.cowichan.net.
Una altra excursió des de Duncan pot ser visitar el Cowichan Lake, a la població del mateix nom hi trobareu una oferta interessant per practicar esports a l'aire lliure, des de kayak a senderisme. Diuen que a vegades es poden veure óssos o ants (alces) aproximar-se a l'aigua. Podeu seguir per la carretera fins al petit poble de Honeymoon Bay, no té res d'especial, però ens ha fet gràcia el nom. Bé, té una petita platja per banyar-se al llac.
Honeymoon Bay
Per dormir hem triat el motel Thunderbird Motor Inn (www.thunderbirdmotel.ca), típic motel de carretera amb habitacions àmplies, llits gegants i equipades amb microones, nevera i cafetera.

Per carreteres secundàries arribem al poble de Chemainus, si Duncan destacava pels seus totems, aquest petit poble acull una ruta de murals que recorden el seu passat (des dels primers pobles fins a la indústria de la fusta). A més a més, el poble és molt més maco que Duncan.
Chemainus
L'última parada a l'illa de Vancouver la fem a Nanaimo, ciutat portuària i la tercera més antiga de la BC. Tot i així, el seu passat es concentra en pocs carrers: Front St, on hi ha el Bastion, una torre de fusta que servia per defensar la Hudson's Bay Co; la ruta pel Old City Quarter, a Fitzwilliam St. amb alguns edificis antics i que ara acullen botigues d'artesania i el Comercial St., on ens hem trobat un mercadillo.
Bastion de Nanaimo
Des de Nanaimo agafem el ferry per tornar al continent, us deixarà a Horseshoe (www.bcferries.com).
L'illa de Vancouver té altres encants si seguiu cap al nord, però nosaltres decidim tornar al continent per anar a les Rocalloses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada