Les fotos a l'interior de la cova d'Škocjan no estan permeses |
Llacs subterranis i perfectes miralls |
Un segon recorregut completa la visita, seguint el riu subterrani passant per un pont natural, coves i llacs subterranis, sortint a un caminet que us tornarà al punt d'inici. En aquest recorregut podreu prendre fotos.
Us recomanem que porteu una jaqueta, la temperatura a l'interior és de 12º i calçat adequat, hi ha zones on podeu relliscar. A l'interior del primer recorregut, oblideu-vos de fer fotos, està prohibit per conservació de les coves, així que gaudiu de la visita!
Per a més informació d'horaris i preus [+]
La cova de Postojna, competeix en protagonisme amb les anteriors, molt més turístiques i visitades. De fet l'entrada a Postojna ens recorda a un parc temàtic...
Formacions de les coves de Postojna |
Les formacions estrelles de la cova, la Brillant i el Pilar |
A banda de les formacions calcàries, un ésser viu, anomenat el peix humà, és l'altre protagonista de la cova. El Proteus anguinus, una mena de salamandra cega blanquinosa que ha farcit de llegendes la zona. El podreu veure en un terrari durant el recorregut per la cova, i si us interessa el tema, visitar-ne el museu dedicat a la criatura (entrada de pagament).
Per a informació d'entrades i horaris [+] Val la pena comprar les entrades al web (hi ha descomptes) i es pot adquirir el bitllet combinat per visitar el castell de Predjama.
Com a la resta de coves, la temperatura a l'interior és constant i fresca, d'uns 10º, per tant convé portar roba d'abric i calçat adequat.
Amb l'entrada combinada (coves + castell) podreu utilitzar un autobús llançadora que us comunicarà amb les dues atraccions. El castell de Predjama és espectacular, una de les fortaleses més inexpugnables del món. Construït utilitzant una caverna i enmig d'un penya-segat de 123 m. Aquesta singularitat l'ha fet entrat en el llibre Guinness dels rècords com el castell més gran construït en una cova.
Castell de Predjama |
Sota el castell hi ha un itinerari de coves en un recorregut de 900 m, tot i que hi ha itineraris més llargs per a experimentats en l'espeleologia. L'entrada de la cova va a part.
Si visiteu el castell durant el mes de juliol, el castell acull el torneig Erasmus, amb tornejos, justes, tir amb arc, música i gastronomia de l'època medieval.
Per a més informació del castell de Predjama [+]
A vegades, reservar a l'últim moment surt a compte... Així és com hem anat a parar a l'Hotel Rakov Škocjan, en ple parc natural del mateix nom. Ja us podeu imaginar que trobar un allotjament econòmic a prop de les coves i del castell de Predjama en ple agost és difícil, així que mitjançant Booking trobem una oferta en aquest hotel, a uns 20 km del castell de Predjama. A més, tenim sort amb la recepcionista, la Mirjana Topić (mirjanatopic86@yahoo.com) una guia turística que ens recomana un munt de coses de la zona i de la seva ciutat natal, Piran, la nostra pròxima destinació del viatge.
Hotel Rakov Škocjan |
Com us hem dit, l'hotel està al bell mig del parc natural de Rakov Škocjan, una gola protegida de 6 km de longitud. El riu Rak, en el seu recorregut per afegir-se al Pivka a la cova Planina, ha donat forma a 2,5 km de coves, forats, fonts i dos ponts naturals, el Veliki i el Mali Naravni.
Llàstima que nosaltres hem triat l'hotel com a base per visitar els últims punts del viatge (Predjama i Piran) i per la seva proximitat a Ljubljana on tornarem el cotxe llogat, però amb uns dies més ens hauria encantat fer alguna ruta pel parc, gaudint de la bellesa de la natura.
A Cerknica hi hem trobat dos bons llocs per omplir el pap:
- Valvasorjev Hram (Partizanska cesta, 1), senzill i econòmic amb especialitats eslovenes, optem per uns plats on el calamar és l'ingredient principal, a la planxa i farcit i una ració de sopa típica de la zona.
- En Krajcar (Podskrajnik, 24), una de les recomanacions de la Mirjana, si no ens ho diu, no hi hauríem anat, situat en un polígon al cantó de Cerknica. Un motel amb un restaurant casolà de bones racions de plats eslovens, aquí la carn és l'ingredient estrella, així que ens fotem "entre pecho y espalda" dos bons bistecs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada