diumenge, 16 d’agost del 2015

Alps bavaresos

Amb els Alps a tocar fent de frontera amb Àustria arribem a Füssen, la petita ciutat que conserva una històrica altstadt amb les típiques casetes. La població serveix de punt final a la Ruta Romàntica (ja us parlarem en una altra entrada) i una excel·lent base per descobrir els castells més fotogènics del món. 
Füssen
Tingueu en compte que la zona és molt turística, tant a l'hivern (pel turisme d'esquí) com a l'estiu, per això, trobar allotjament assequible podrà ser una quimera. Per aquest motiu ens quedem al Campingplatz Pfronten, en la Tiroler Strasse a pocs kilòmetres de Füssen en direcció oest. De fet, la carretera entra a Àustria uns quants kilòmetres per tornar a sortir a Alemanya, i els mòbils no saben quina xarxa agafar... 
Campingplatz Pfronten
L'entorn del càmping és impressionant, arrecerat pels Alps que cauen empinats, al cantó podeu pujar amb el telefèric Breitenbergbahn per tenir bones vistes de la zona
El castell de Schloss Neuschwanstein destaca com si hagués sortit d'un compte de fades, motiu pel qual va servir a Disney com a model per construir Disneyland. Dissenyat pel megalòman rei Lluís II de Baviera com un escenari teatral inspirat en l'edat mitjana i en les òperes de Wagner. De fet, no va acabar el projecte, però el que es pot veure és impressionant. 
Schloss Neuschwanstein

El monarca va plasmar en ell tot el seu gust refinat, com es pot veure en la luxosa Sala dels TrobadorsSängersaal, inspirada en l'òpera de Tannhäuser; el dormitori de Lluís II amb un llit gegant gòtic rematat amb l'estil de les agulles de les catedrals, tota l'estança recrea l'obra de Tristan i Isolda; una cova artificial; la Thronsaal (sala del tron) d'estil neobizantí i un munt de detalls inspirats en el cavaller del cigne, Lohengrin (en una de les estances veure un cigne gegant de porcellana) i les històries del Grial i Persifal completen la visita recomanable del castell.


Schloss Neuschwanstein
Schloss Neuschwanstein
Schloss Neuschwanstein
En teoria, des del pont de Marienbrücke, a 10 min. per un camí des del castell es poden fer fotografies de postal del palau, quan nosaltres hem anat el pont estava tancat per reformes...


L'entrada val 12 € combinable (pagant 23 €) amb la visita al Schloss Hohenschwangau, reconstruït per Maximilià II (pare de Lluís II). 
Schloss Hohenschwangau
Les visites són guiades i cal estar ben aviat (obren a les 8 h les taquilles) per aconseguir una entrada a primera hora.









A 30 km des de Füssen per la carretera 17 s'arriba a la Wieskirche, església barroca Patrimoni Mundial de la UNESCO. De mitjans del s. XVII destaca la seva cúpula sense suports decorada amb impressionants frescos que celebren la resurrecció de Crist. 
Wieskirche 

L'acústica de l'església d'estructura semicircular amb columnes rematades per capitells daurats és increïble. Vam tenir la sort de comprovar-ho escoltant l'assaig d'una orquestra i cor de música clàssica.






Per descobrir la bellesa de la regió alpina bàvara val la pena seguir per la carretera 179 que entra a Àustria (tranquils, no cal pagar cap vinyeta per circular en aquest tros) en direcció a Garmish-Pantenkirchen, població predilecta de la pijeria bàvara per practicar l'esquí. A l'estiu podeu pujar al pic de Zuspitze de 2964 m amb un cremallera i després un telefèric, les vistes diuen que són impressionants, inclouen 4 països segons la guia...no us ho podem assegurar perquè els tiquets combinats de cremallera i telefèric d'anada i tornada són cars.

Bad Tölz, és l'última parada de la regió abans d'entrar a Múnich. Destaca per ser una ciutat balneària sobre el riu Isar. Un passeig per l'empinada Marktstrasse us permetrá veure les majestuoses cases amb teulada en voladís i frescos pintats a les parets. Val la pena pujar al Kalvarienberg, per visitar l'església barroca Kalvarienbergkirche (la seva nau és peculiar separada en tres seccions, com si fossin 3 capelles diferents) i la petita capella Leonhardikapelle del 1718. 
Bad Tölz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada