dijous, 5 d’agost del 2021

Botswana: Reserva forestal de Kasane i Parc Nacional del Chobe I

    Després d'un vol amb dues escales (primer a Londres i després a Johannesburg) arribem a Livingstone (Zàmbia) on tramitarem el visat de doble entrada (per 80 $), ja que entrarem i sortirem per la mateixa frontera. A Botswana, de moment no cal un visat, tot i que s'ho estan plantejant. Per a més informació sobre la documentació i tràmits per entrar a Zàmbia, podeu mirar la pàgina web del Ministeri d'Afers Exteriors.

Allà ens recollirà la que serà la nostra guia, l'Anna Mas. Gràcies a ella hem tingut una de les millors experiències viatgeres. Ja ho diuen que quan tens una bona guia, tot va rodat. D'ara endavant serem una petita família de 8 persones i l'Anna, ser poquets en un itinerari en grup també és bo pel funcionament del viatge. 

Fetes les presentacions ens dirigim al primer allotjament, el Walter Bush Camp, a la reserva forestal de Kasane. En Walter, qui gestiona l'allotjament, és un uruguaià que viu a Botswana. Tot un personatge que ens explica les seves històries al país. És un lloc pintoresc, amb diverses cabanes elevades i algunes a peu pla, molt ben equipades (les mosquiteres que no faltin). Després de quasi 20 hores de vol, qualsevol llit seria còmode, però aquests ho eren. Però, allò que fa que sigui un allotjament molt recomanable és la seva proximitat a una bassa d'aigua on venen a beure els elefants i s'escolten les hienes. Tot el perímetre del bush camp té un tancat i hi ha un mirador que convida a l'observació tranquil·la dels animals.

Imagineu-vos la primera nit a Botswana, entre els bramuls dels elefants, el cant dels ocells i els plors de les hienes... increïble!

Des d'aquí farem una primera incursió al Parc Nacional de Chobe, el primer parc nacional del país (l'any 1968). De visita obligada, inclou diverses zones de protecció (de fet, hi entrarem dues vegades, quan anem a Savuti) amb una extensa població d'elefants, més de 400 espècies diferents d'ocells, depredadors... La millor època per anar-hi és a l'estació seca (d'abril a octubre) quan els animals es concentren prop del riu Chobe.

El nostre primer safari en 4x4 serà per la Ribera del Chobe, no en sortirem decebuts, ja que podem observar nombrosos grups d'elefants, antílops, cocodrils, marabús, infinitat d'aus...

Us deixem unes quantes fotografies de la fauna que vam poder veure








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada