diumenge, 5 de gener del 2014

Tenerife - Costa nord

La costa nord de Tenerife és una bona zona per veure l'autenticitat de l'illa, més enllà de la població turística del Puerto de la Cruz, trobarem regions vinícoles i plantacions de palmeres plataneres que arriben fins al mar.
Els nostres amics a Playa Jardín
(Puerto de la Cruz)
La població del Puerto de la Cruz, amb un turisme més de categoria que el del sud de l'illa té un interessant casc històric, que envolta la Plaza del Charco.
A tocar del port, la Casa de la Aduana, del 1620, hi teniu l'oficina de turisme i també una botiga on trobareu productes d'artesania.
Que us entra gana abans o després d'anar a la platja, doncs la Tasquita de Min (al costat del port) és un bon lloc per fer un àpat, peix i marisc de qualitat i cuina autèntica.
I en quant a les platges, a la Playa Jardín en teniu una que està molt bé, de sorra negra i un dels llocs preferits dels autòctons.


A pocs kilòmetres en direcció est teniu la localitat de El Sauzal, on val la pena visitar l'interessant museu del vi Casa del Vino La Baranda, on podreu conèixer i tastar les varietats vinícoles de l'illa. A més a més, les vistes del Teide des del pati de la casa són molt bones.
Casa del Vino La Baranda
El Teide des de la Casa del Vino
Tornant cap al Puerto de la Cruz, no deixeu de visitar la petita població de La Orotava, que dóna nom a la vall més fèrtil de l'illa plena de cultius de vinyes i plàtans. La població, igual que La Laguna, està plena de cases tradicionals canàries, carrers empredrats i jardins subtropicals.
Pati tradicional canari (La Orotava)
Els carrers Colegio i San Francisco, reuneixen les Doce Casas, 12 mansions canàries històriques com la Casa Lercaro, la Casa de los Balcones o la Casa del Turista, totes elles del s.XVII.



El Drago Milenario
Més a l'oest, la petita població de Icod de los Vinos, destaca pel seu mil·lenari arbre, el Drago. Un arbre en forma de paraigües que té 1000 anys d'història. No cal que pagueu per veure'l, des de la plaça de l'església es veu perfectament.




La nostra ruta acaba al poble de Garachico, una bonica població de costa on no serà necessari parlar anglès per demanar una copa de vi.
Garachico
Antigament la població va ser un important port comercial, però una erupció del 1706 va arrasar el port. El Roque de Garachico, que dóna nom a la població, una imponent roca situada davant del port i unes quantes cases històriques, esglésies blanques i caletes rocoses ben valen una visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada