dilluns, 6 de gener del 2014

Tenerife - Costa sud

La costa sud de Tenerife és on es troben tots els complexes hotelers, concentrats a les platges de Los Cristianos, Las Américas i Costa Adeje. Clar, que si no us molesten els llocs guiriland i les platges atapeïdes, la costa sud és ideal per prendre el Sol, ja que gaudeix d'un clima molt favorable.
Nosaltres, preferim les platges del nord, així doncs en el tram sud de l'illa preferim veure poblacions més tradicionals. 
Basílica Nuestra Señora de la Candelaria
La ruta comença a la Candelaria, 18 km al sud de Santa Cruz, on hi trobareu l'ornamentada Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria, lloc de peregrinació de totes les illes cada 15 d'agost. A la plaça de la basílica, 9 enormes guerrers guanches monten guàrdia protegint-la. La resta de la població destaca per ser una acollidora vila costanera amb platges de sorra negra.
Si voleu descobrir racons més autèntics us aconsellem anar per la TF-28, en comptes d'anar per l'autopista del sud. Aquesta carretera, antiga via principal, segueix la serralada per sobre de la costa, cosa que us anirà donant bones vistes. I a la vegada podreu anar gaudint de poblacions típiques canàries, com Güímar, Fasnia, Arico o Granadilla, i també descobrireu la zona vinícola de la DO de Abona. L'escassetat de pluges i la gran quantitat d'hores de sol, el cultiu entre 600 i 1500 metres (una de les zones vinícoles més altes d'Europa) i les terres volcàniques fan que els seus vins siguin únics, aquí podreu tastar bons vins blancs, la producció més elevada de la DO.
Los Gigantes des del Puerto de Santiago
Si seguiu en direcció oest i passeu per alt les poblacions turístiques ja esmentades, arribareu fins a Puerto de Santiago. De moment no està molt explotada turísticament, però sembla que té els dies comptats... L'interès de la població costanera són els impressionants penyasegats de Los Gigantes, parets de roca de 600 metres d'alçada i on a la seva part sumergida hi viu una rica fauna marina, ideal pels amants del submarinisme.
Des d'aquí, l'illa de la Gomera en un dia clar es veu quasi a tocar i si voleu podreu fer una excursió per veure les balenes i els dofins, al Puerto de Santiago en trobareu una gran oferta.
Bé, i fins aquí la nostra descoberta de l'illa.

Com heu pogut veure, en cap moment us hem parlat del Parc Nacional del Teide, això ho deixarem per un altre viatge. Ens hauria agradat visitar-lo, però com que només hem pogut llogar una moto 125cc no ens hem arriscat a pujar fins al Teide, la nostra Lambretta no hauria arribat a més de 2000 metres d'altitud...
El Teide
Tot i així, com sempre diuen, va bé deixar alguna cosa per veure, i així tenir una excusa per tornar-hi!

Fins al proper viatge!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada