diumenge, 5 d’agost del 2018

Venècia, petita estada

Com ja hem indicat en el nostre viatge per Eslovènia, vam agafar els vols fins a Venècia (aeroport de Marco Polo) així que de tornada, vam decidir passar una nit a la Sereníssima.
Piazza San Marco
En aquesta entrada no us explicarem tot el que podeu fer a la ciutat dels canals, no ha estat l'objectiu principal del nostre viatge, però aprofitant l'ocasió hem volgut fer-hi una visita. S'ha escrit tant de Venècia que no us costarà trobar-ne informació. Segurament la ciutat que rep més pressió turística d'Europa, tenint el compte la seva reduïda dimensió. Ens esglaia com encara no s'ha esfondrat a la llacuna, amb la de milions de turistes que la visiten cada any...

Sigui com sigui, a Venècia s'ha d'anar-hi almenys un cop a la vida, a mi com a autor d'aquest bloc em té el cor robat, per a mi és la ciutat amb més encant d'Itàlia.

No us estranyarà si us comentem que trobar allotjament econòmic en ple agost a Venècia és una odissea, oi? Doncs bé, a través de Booking, en una de les ofertes d'última hora per 63€ + 5€ de la taxa turística, vam trobar un apartament idíl·lic molt a prop de la Piazza San Marco, el Sweet Venice. Disposa d'una cuina molt ben equipada i l'habitació és força àmplia, en una zona poc concorreguda en el barri del Castello. La recepcionista va ser molt amable i ens va recomanar indrets que no coneixíem de la ciutat, així com restaurants on anar a sopar.

L'altra informació tòpica de Venècia, ja ho sabeu, no es pot circular en cotxe, així que a caminar i caminar, i sobretot perdre-us pels carrers i canals, tot descobrint indrets d'una increïble bellesa. Així doncs, oblideu-vos de mapes, tot i que si busqueu una adreça en particular, ajudeu-vos d'alguna APP de mapes. La numeració dels carrers no és com a altres ciutats, aquí es numera segons el sestiere (districte) que té assignada una sèrie numèrica. No patiu, els principals indrets turístics estan indicats amb rètols.

Segurament, la terrassa del gran magatzem T Fondaco Dei Tedeschi ja és vox populi, però per a nosaltres va ser un descobriment (una de les recomanacions de la recepcionista del Sweet Venice). Situat en un indret privilegiat (al cantó del pont de Rialto) disposa d'una de les activitats gratuïtes més aconsellables: pujar a la terrassa amb vistes al Gran Canal. Podeu reservar la visita per estalviar-vos la llarga cua. Tindreu 15 minuts per fer tot el reportatge fotogràfic.
Vista panoràmica de Venècia des de la terrassa de T Fondaco Dei Tedeschi

Vistes del Gran Canal i Pont de Rialto
Pont de Rialto
Llibreria Acqua Alta
Els amants de les llibreries amb encant (i dels gats), trobaran a l'Acqua Alta el seu indret de peregrinació. Aquí us hi podreu passar hores buscant aquell llibre clàssic, una edició estranya o gaudir de la lectura simplement. Hi ha llibres arreu, estanteries plenes i fins i tot una góndola enmig de la llibreria farcida de novel·les. No serà estrany que entre exemplars us trobeu algun gat fent una becaina. A la part del darrere hi ha un petit pati, on s'hi han acumulat tants llibres que n'han fet una escala.
El nom de la llibreria ve de les múltiples inundacions que té Venècia durant els mesos de tardor i hivern, on el nivell de l'aigua augmenta, quan aquest envaeix els carrers el fenomen rep el nom d'acqua alta (aigua alta). Per aquest motiu, el propietari del local ha posat diverses góndoles i fins i tot una banyera per protegir els llibres d'aquesta crescuda de l'aigua. Aquesta llibreria, una de les més boniques del món, la trobareu al carreró Campiello del Tintor, al barri de Castello.

Teatre La Fenice
En el poc temps que tenim (una tarda) ens ha donat temps a veure els dos indrets que us hem descrit, i a més a més, fer una passejada pels sestiere de San Marco, Castello, Santa Croce, San Polo i Cannaregio. Entre recorreguts laberíntics és com arribem per sorpresa al Teatre La Fenice, un dels escenaris operístics més impressionants del món, fundat el 1792 i reconstruït totalment després del devastador incendi del 1996. Qui no pugui assistir a un espectacle sempre pot treure tiquets per una visita turística.

Seguint el nostre petit recorregut veiem la piazza i basílica de Sant Marc, el Palazzo Ducale, el Pont dels Suspirs i un munt de canals, ponts i carrerons observant petits detalls de les cases venecianes. Si voleu visitar-la copsant l'esperit venecià més autèntic, haureu de matinar, a primera hora del matí, quan la ciutat es desperta és quan veureu els venecians autèntics, els que han d'anar a treballar i portar noves mercaderies amb les seves góndoles o barques de càrrega. És aleshores quan Venècia torna a ser una ciutat tranquil·la i permet que la gaudeixis, descobrint els racons i detalls amagats que el viatger contemplatiu descobrirà, mentre les tropes de turistes es preparen per sortir dels seus creuers i hotels i assaltar la ciutat càmera en mà... sigui com sigui el model turístic que trieu, feu cas al lema #EnjoyRespectVenezia i la ciutat us recompensarà amb la seva millor cara.
Palazzo Ducale i campanile San Marco
Per sopar, seguint les recomanacions de la recepcionista de l'apartament anem a la spaghetteria i pizzeria 6342 A le tole (Castello 6342). Ja sabeu, si t'ho recomana un italià per anar a menjar, serà garantia assegurada que la pasta i la pizza seran d'una qualitat excel·lent. I així ha estat, molt bona qualitat-preu i bon tracte del servei.

Moure's en vaporetto per Venècia pot resultar car, el bitllet senzill costa 7,5€ i els abonaments per 1, 2 o 3 dies vans dels 20 als 40€, fins al bitllet setmanal per 60€. Evidentment, si voleu visitar les illes de la Giudecca, Lido o Murano i Burano no tindreu més remei que fer-ho amb un vaporetto. La nostra tria ja la sabeu, fer cames i visitar-la a peu... També podeu contemplar les opcions de la targeta Venezia Unica, que incloguin transports i visites a les atraccions turístiques.

Per arribar a Venècia:

En tren, des de Venècia Mestre fins a l'estació de Santa Luzia.
Des de l'aeroport de Marco Polo teniu diverses opcions: autobús núm. 5 de les línies urbanes ACTV fins a Piazzale Roma, vaixell de la companyia Alilaguna, línia blu o taxi.
Des de l'aeroport de Treviso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada