dilluns, 11 de setembre del 2023

Els 50 viatjant: Viatge a Nova Zelanda i Fiji

Enguany estem de doble celebració, en Jordi fa 50 anys i també celebrem els 10 anys de casats (sí, ja fa una dècada del nostre viatge als EUA i el Canadà). És per aquest motiu que ho hem de celebrar amb un gran viatge, ni més ni menys que als antípodes: a Nova Zelanda i les Illes Fiji.
Per organitzar-ho, amb el poc temps que teníem, ens decidim tirar d'agència de viatges, concretament amb Pangea.
Una de les qüestions que ens ha fet decantar per la contractació per agència, és que ens puguin fer l'itinerari tenint en compte les inclemències del temps. A Nova Zelanda estan de rigorós hivern, i tot i que, nosaltres podríem haver dissenyat la ruta, sempre és favorable que algú especialitzat en el país t'indiqui les millors opcions. A tall d'exemple, una de les múltiples excursions era anar a les muntanyes volcàniques de Tongariro National Park, les més altes de l'illa nord. En aquesta època moltes rutes de senderisme s'han de fer amb material per caminar per la neu, a banda de trobar-te fortes tempestes. Un altre exemple, que també vam descartar pel seu consell, la zona d'Abel Tasman, les platges del nord de l'illa sud. Aquí ens van recomanar evitar la zona, ja que a l'hivern fa força vent i dies plujosos.
I tampoc ens enganyem, que et preparin la ruta amb l'itinerari fet, els vols interns planificats, les reserves dels cotxes i hotels, les possibilitats d'excursions... t'estalvia molts maldecaps. A més, els 50 no es fan cada dia!😊😜

Aquí us deixem un mapa general de la ruta que hem fet, en les properes entrades us detallarem per etapes l'itinerari.

✈Existeixen moltes opcions de companyies aèries per a viatjar des de Barcelona fins a Nova Zelanda amb arribada en algun dels 3 aeroports internacionals: Auckland, a l'illa nord o Christchurch o Queenstown, a l'illa sud.

El vol triga mínim 24 hores, no hi ha vols directes, es fa una escala (stopover) en un altre país. Depenent de l'aerolínia la ruta pot ser diferent així com la connexió, triar l'aerolínia dependrà no sols dels preus del bitllet sinó també del temps i de la ciutat d'arribada i sortida. Recordeu valorar que a Nova Zelanda es pot entrar per l'illa nord i sortir per l'illa sud i viceversa.

Algunes de les companyies que volen als antípodes són: Air New Zealand, Cathay Pacific, Emirates o Qatar. Nosaltres vam volar amb Emirates, i la veritat és que va ser molt còmode i els àpats força bons. Això sí, unes 35 hores viatjant, fent escala a Dubai. Val a dir que a Dubai vam fer una parada de cinc hores.
Bé, ja ho sabeu, podeu triar i remenar, amb les variables que voleu aplicar: menys temps i escales, però segurament més car o més econòmic, però ampliant les parades i els temps de connexió. Ja us avisem que la modalitat low-cost no és per aquest tipus de viatge. Per menys de 2.000 € sent molt optimista, és possible que no trobeu res, clar que dependrà de l'època de l'any.

Esperem que us agradi el nostre viatge!!😊😊



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada