dimarts, 23 de juliol del 2013

Vancouver

La nostra primera parada és a la ciutat de Vancouver, que allotja una gran diversitat d'aspectes, el seu entorn natural i ubicació espectacular combinat amb la modernitat d'una gran urb. Envoltada de grans muntanyes, mar i illes boscoses, la ciutat amaga un crisol de cultures i barris ben diferenciats, entre gratacels de vidre i acer.
Una primera sortida ens porta a descobrir el barri de Gastown, l'origen de la ciutat. Aquí podem trobar l'estàtua del fundador de la ciutat, "Gassy" Jack Deighton sobre un barril de whisky, ell va
Estàtua de Gassy a Gastown
muntar un bar el 1867 veient l'arribada massiva de buscadors d'or i dels comerciants de la pell. Aquest primer establiment va ser l'origen de la creació del barri. De totes maneres, un gran incendi l'any 1886 va arrasar la ciutat sencera, per tant es conserven pocs edificis de la primera època.
Rellotge de vapor
Tot i així, mereix un passeig pels seus carrers pavimentats amb llambordes, contemplar les construccions de l'època i un rellotge de vapor ben curiós, tot i que realment funciona amb electricitat.

Chinatown 
Chinatown, Main St.


Si des de Gastown agafem el carrer Carrall cantona Water fins a Pender St. arribarem al barri xino. En aquesta meteixa cantona si girem el cap a la dreta veurem la Chinatown Millennium Gate, l'entrada al barri. Una volta pels carrers principals us portarà a descobrir els comerços d'alimentació típics, restaurants i botigues de souvenirs. Mereixen una visita els jardins del Dr. Sun Yat-Sen, una part de pagament i l'altra no menys atractiva i gratuïta, un lloc ideal per descansar del sorollós barri.
Com a anècdota, val a dir que Vancouver acull la tercera comunitat xinesa més gran d'Amèrica.

Seawall Walk - Granville Island - Kitsilano Beach

Des de Chinatown baixant per Main St. i girant per Milross fins a Quebec St. podem agafar aquest passeig de circunvalació que rodeja tota la ciutat, ideal per recórrer caminant o en bicicleta. Per cert, no ho hem dit, però circular per Vancouver en bicicleta és una delícia, no hi ha res com tenir una ciutat tant ben preparada per la bici. Per aquest passeig de la costa sud podrem veure espectaculars vistes del skyline de la ciutat fins que arribeu a la illa de Granville.
Skyline de Vancouver Center
En realitat, no és una illa, però se la coneix així. En ella hi trobareu una inmensa varietat de botigues artesanals, lloguer de iots, i sobretot la visita obligada al Public Market, on podreu comprar i degustar infinitat de productes culinaris, des de cuina asiàtica a mediterrània. Així ho hem fet nosaltres,
Public Market, Granville Island
comprar un plat combinat de menjar xinès, sortir a la plaça i menjar-ho amb vistes a la ciutat mentre escoltem música en directe. Us suggerim després de dinar donar l'última volta per l'illa i prendre un cafè en un dels múltiples establiments.
Agafant altre vegada el seawall arribem fins a les platges del barri de Kitsilano, si el temps acompanya us podeu banyar, nosaltres no ho hem fet, l'aire és fred i l'aigua té pinta d'estar gelada, però això is up to you!

1 comentari:

  1. No sabia que Farruquito s'havia casat, que estava a Vancouver i que s'havia fet una foto al port!! Fora de bromes, molt interesants les cròniques. Ja en tinc ganes de més!! Petons i a gaudir! Irene

    ResponElimina