dimecres, 31 de juliol del 2013

Sea to Sky Hwy.

Ens endinsem al nord de Vancouver per la Sea to Sky Hwy. (o la 99). De seguida el paisatge ens revela un bosc alpí amb les muntanyes nevades al fons i l'oceà a la nostra esquena.
Shannon Falls
La primera parada la fem a la Shannon Falls, la 3a cascada més alta de la BC. A pocs minuts del pàrquing es veu la cascada de 335m. d'alçada que sembla que caigui directament del cel. Des d'aquí pels més excursionistes i/o alpinistes es pot fer l'ascens a The Chief, una pared vertical de 652m. L'itinerari a peu es fa per ala part de darrere i des de dalt hi ha unes vistes al·lucinants dels pics, el riu i l'oceà.
Abans d'arribar a Whistler, decidim fer parada i fonda al poble de Squamish, sense encant però més barat que l'estació alpina de Whistler. A més a més, és el lloc ideal pels amants dels esports d'aventura. Per dormir hem triat el motel August Jack Motor Inn (www.augustjack.com). Ens han donat una habitació amb un llit immens i cuina pròpia, de perles per fer-nos el menjar i economitzar.
Per la ruta trobem una altra cascada impressionant, la Brandywine Falls, la podreu veure des d'una plataforma per sobre de la cascada i seguint el sender veureu vistes del llac Daisy i les muntanyes del Garibaldi Provincial Park.
Whistler, va ser seu dels JJOO d'hivern del 2010, i com no podia ser menys és una estació d'esquí
Whistler Mountain (2182m.)
preparada pel turisme. Heu de tenir en compte que els preus aquí es disparen, per això us recomanem no dormir aquí. 
Això sí, val molt la pena agafar els tiquets del Peak2Peak Experience. Un bitllet combinat d'un dia que permet pujar en telefèric i telecadires fins als pics de Whistler i Blackcomb, tantes vegades com vulguis. El més impressionant és el telefèric que et porta d'un pic a l'altre en un recorregut d'uns 4km., que és el més llarg del món en un sistema com aquest. I com era d'esperar, les vistes des dels pics ens deixen bocabadats!!!
Seguim la ruta 99 creuant un port de muntanya impressionant amb desnivells de carretera del 13%, entre boscos frondosos, rius i llacs. El cansament ens pot i decidim parar al poble de Lillooet, una petita localitat obrera amb un entorn amb encant, on trobem un B&B a les afores del poble que ens sorprén per la seva localització espectacular. Dormirem en una cabana sota les estrelles a un preu molt raonable. Axel's B&B (2211 Texas Creek Rd. - axel_marlies@hotmail.com). 
B&B Axel's

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada