dimarts, 5 de juliol del 2016

Comencem el safari: BCN - Istanbul - Nairobi - Ol Pejeta Conservancy

Abans de començar a explicar-vos les nostres experiències veient animalons, us volem comentar un recurs que us pot interessar... sobretot si voleu amb Turkish Airlines.
Com ja us hem comentat en l'anterior entrada, el nostre viatge ha estat organitzat, i l'opció que ens han donat per arribar a Kenya ha estat a través de la companyia àrea turca.

Doncs bé, tingueu en compte que si viatgeu amb aquesta companyia i feu escala a l'aeroport Atatürk Istanbul teniu l'opció de fer un tour gratuït per aquesta ciutat rica en cultura i història. Això és per a totes les connexions internacionals (així que us servirà per altres viatges) sempre i quan tingueu un mínim d'hores d'escala (a partir de 6 hores).
A la pàgina www.turkishairlines.com/en-int/ busqueu el banner "TourIstanbul", aquí trobareu tota la informació detallada. En funció del dia i hores que tingueu us oferiran un programa d'activitats, sense pagar res!! Només us haureu de tramitar el visat de Turquia.
Un cop passat el control de passaports, haureu d'anar al mostrador "Hotel Desk", situat al hall d'arribades internacionals, al cantó d'un Starbucks
Per si necessiteu més informació, podeu escriure un correu a touristanbul@thy.com.

Nosaltres en aquest viatge no ho vam fer, no teníem tota la informació i ens vam perdre aquesta opció, per això us ho expliquem. En el nostre bloc encara no tenim una entrada Istanbul, però en quan hi tornem a anar, us explicarem que veure en aquesta meravellosa ciutat. 
Creuant l'Equador en direcció a l'Ol Pejeta Conservancy

Comencem la ruta!

En arribar a Nairobi ja ens esperaven el nostre guia (Josep Balsells), el cuiner (Aaron) i el conductor (Mr. Guzo) i sobretot el camió "Esther" que ens acompanyaria al llarg del nostre viatge.
Després d'uns 45km arribem a la nostra primera destinació, una espectacular granja colonial envoltada de cafetars, la Manyica House & Tented Camp. En aquest fabulós paratge, descansarem unes horetes abans d'arribar al nostre primer contacte amb els animals, al Ol Pejeta Conservancy.

A 3 hores de Nairobi i després de creuar l'Equador, arribem a la reserva natural Ol Pejeta Conservancy. Una reserva model de 360 km2 que protegeix espècies en perill d'extinció, com els últims 3 rinoceronts blancs del nord, essent Sudan l'últim rinoceront mascle de la seva espècie; una vintena de rinoceronts blancs del sud i una petita població de poc més de 100 rinoceronts negres (la major població d'aquesta espècie a l'est de l'Àfrica).
De fet, vam poder veure en Sudan (l'últim rinoceront blanc del nord mascle) de ben a prop, arraulit en el seu habitacle... Els guardes de la reserva ens va dir que surt a camp obert, però la imatge d'aquest pobre animal semblava una altra cosa.
Sudan, l'últim rinoceront blanc del nord
Un rinoceront que sap que és l'últim de la seva espècie, que ha viscut amb tristor bona part dels seus dies en un zoo de Praga, feble i cansat de viure...així ens ho expressava la seva cara... i que a sobre ha d'aguantar com grups de turistes s'aproximen a ell i li toquen la pell, com si d'un animal domèstic es tractés.
Nosaltres ens vam abstenir de tocar-lo, no hi estem d'acord i preferiríem que visqués els seus últims dies ben lluny de la humanitat que no l'ha deixat ser lliure.   



També hi ha possibilitat de trobar-se amb els Big Five (els ja coneguts rinoceronts i lleons, elefants, búfals i lleopards) i visitar el santuari de ximpanzés, originaris de Burundi (no hi ha a Kenya), van ser portats aquí fruit d'una col·laboració amb la Fundació Jane Goodall. Uns animals que haurien trobat la seva mort segura a la continua guerra civil que hi ha a Burundi.

Mapa de la reserva Ol Pejeta Conservancy

De fet, la nostra entrada a la reserva no podia ser més reeixida, descansant sota un arbre vam poder veure una parella de guepards, un dels felins més difícils de veure.
A destacar també els ramats de zebres de Grevy, l'espècie de zebra més gran i endèmica d'aquesta regió de Kenya i Etiòpia. La particularitat d'aquestes zebres és que tenen les ratlles més fines i juntes, són més grans i la panxa sense ratlles.

Fem nit al Pelican House & Tented Camp, situada a l'est de la reserva, disposa d'una casa central amb un ampli menjador i 3 habitacions dobles molt ben equipades i vàries tented camp.
Al cantó de l'allotjament hi havia un petit llac on vam tenir la sort de veure un conjunt d'elefants i un gran nombre d'ocells, a més d'esplèndides vistes al Mount Kenya, la segona muntanya més alta de l'Àfrica després del Kilimanjaro.

Manyica House & Tented Camp

Esther, el nostre camió de Kananga

Ximpanzé, en el santuari de l'Ol Pejeta

Zebres de Grevy, Ol Pejeta 
Elefants al cantó del Pelican House (Ol Pejeta)

Ben a prop dels rinoceronts, a l'Ol Pejeta

Guepards, Ol Pejeta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada