dimarts, 19 de juliol del 2016

Serengeti National Park

El Parc Nacional del Serengeti, la plana sense fi en la llengua dels Maasai, és el parc més gran i antic de Tanzània. Com ja vam comentar en l'entrada del Masai Mara, són la mateixa reserva dividida entre els dos països.
Entrada al Serengeti
És segurament un dels parcs naturals africans més famosos, per la seva extensió (quasi 15.000km2) i per la gran quantitat d'animals que hi viuen: es calcula més d'un milió de nyus, un quart de milió de zebres, milers d'altres animals ungulats, com gaseles, elands, topis, antílops... i els seus depredadors, lleons, guepards, lleopards, hienes...

El Serengeti representa la mítica imatge de parc africà, immenses extensions de sabanes salpicades d'acàcies, cels blaus d'esplèndida bellesa, matins que es desperten freds i vida salvatge arreu on es manifesta la lluita per la supervivència... Aquí es on tenen lloc (conjuntament amb el Masai Mara) les grans migracions d'animals.
Bandades de nyus poblen el Serengeti
Aquest gran èxode representa tot un espectacle que no us deixarà indiferents, encara que no veieu creuar centenars de nyus i zebres pel riu Mara, segur que us trobareu nombrosos grups d'aquests animals que es dirigeixen als verds prats del Masai Mara (o a l'inrevés, en funció de l'època de l'any en que hi aneu). 
Després de l'època de pluges (finalitzen al maig) els petits rierols i els prats s'assequen ràpidament, és en aquest moment quan els grans ramats de nyus i zebres es concentren per dirigir-se a prats més frescs en latituds més altes. Així doncs entre els mesos de maig i agost milers i milers d'animals recorren grans distàncies cap al nord, creuen el riu Mara intentant salvar-se de nombrosos depredadors, com els cocodrils que vam veure al Mara...
Arribats al Masai Mara, es quedaran a Kenya fins a l'octubre, per tornar al Serengeti a partir de novembre. Aquesta migració cíclica, no és una ciència exacta, dependrà de les pluges i ja sabeu com està el canvi climàtic...

 
                                                                           La bellesa del paisatge del Serengeti en tres instants diferents

Després d'unes quantes hores de viatge amb el nostre camió Esther, avui ha estat un dia llarg, l'entrada al Serengeti no pot ser més dramàtica... enormes extensions cremades!! Més tard ens assabentem que els propis cuidadors del parc cremen part de la reserva per regenerar el sòl, i així donar vida a nous brots i mantenir els herbívors al parc. Però bé, tot i cremat en part, vam poder veure un munt d'animals i paisatges d'una gran bellesa.

Un dels altres reclams per escollir l'agència de viatges Kananga és que disposen d'un allotjament propi en el mateix parc (igual que en el Masai Mara), es tracte del Kananga Special Tented Camp
Les tendes de Kananga al Serengeti
Tot un conjunt de tendes amb llits confortables coberts de mantes maasai, lavabos i dutxes químics (bé, la dutxa quasi a l'aire lliure on els empleats t'omplien el dipòsit amb aigua calenta), i un petit porxo des d'on podies contemplar simplement la natura... sense molts luxes però en un incomparable entorn paisatgístic. Sense anar més lluny una de les nits vam fugir per potes del nostre foc de camp perquè vam començar a sentir unes hienes i un xacal... aventura no us en faltarà!




Des d'aquí i en diversos safaris vam poder veure un munt d'animals i paisatges que segurament mai podrem esborrar de la nostra memòria. Se'ns dubte un racó de món que qualsevol viatger hauria de visitar algun cop en la seva vida, estem segurs que no us decebrà. 

Voltors
Marabús
Dic-Dic



Elefant
Zebres
Hipopòtam

Un jove lleó

Elefants

Estornell platejat

Un grup d'elefants sota una acàcia

Hipo-pool

Hipopòtam

Cocodril

Girafa

Selfie a la hipo-pool

Lleó

Zebres i impales

Mangostes








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada