dijous, 7 de juliol del 2016

Llac Naivasha + Mount Longonot

Seguim en ruta i ens desplacem al Llac Naivasha, d'aigua dolça forma part de la gran falla del Rift. El seu nom deriva de la paraula maasai Nai'posha, que significa aigües braves (molt d'aigües braves no ens ha semblat...). El seu entorn idíl·lic i la seva ubicació, el van convertir en un dels destins preferits d'oci per a molts europeus, des de l'època colonial fins a mitjans del s. XX. I la veritat, no és d'estranyar! 
Hipopòtams al llac Naivasha



Aquí hi viuen més de 400 espècies d'aus i també un considerable nombre d'hipopòtams, que gràcies al safari en canoes hem pogut observar. I creieu-nos, impressiona tenir ben a prop aquests enormes animals que tantes morts ocasionen a l'Àfrica, essent l'animal més mortífer!




El llac té una superfície de 139 km2 i la zona de Crescent Island, on hem estat nosaltres, és la més profunda, arribant a 30 metres. A les seves ribes es poden veure grups nombrosos d'herbívors: elefants, impales, antílops aquàtics...


El paratge és d'una gran bellesa i recorre'l en una petita barca ha estat tota una experiència. Els cinèfils el recordaran per la pel·lícula "Out of Africa", on els personatges el sobrevolaven en avioneta.

Per la tarda ens vam acostar al Mount Longonot National Park, on guiats per en Klaus, propietari del Mount Longonot Lodge, vam fer un safari a peu pel parc. Envegem les privilegiades vistes que pot observar cada matí en Klaus, diverses bandades de zebres, girafes, elands, gaseles; depredadors com lleons o guepards; búfals... sota la protecció del Mount Longonot, un extint cràter.
Us recomanem que l'hi feu una visita, l'amabilitat d'en Klaus no té límits!

En principi ens havíem d'allotjar en el lodge d'en Klaus, una antiga casa colonial que va pertànyer a la dona d'Ernest Hemingway, Martha Gellhorn. Però, un sobtat incendi del lodge va fer que ens canviessin d'allotjament.

Mount Longonot National Park

Així doncs, el Lake Naivasha Crescent Camp, al cantó del llac Naivasha, va ser el nostre allotjament per passar la nit. Consta de 20 tendes enormes (semblen més casetes amb el sostre de lona) totalment equipades i confortables envoltades d'un jardí... i qui sap si de nit sentireu un hipopòtam menjant herba al cantó de la tenda-casa.
Llac Naivasha, un santuari de diverses espècies d'aus

Una àguila pescadora en ple atac (Llac Naivasha)

Una pitó ben enroscada (Llac Naivasha)

Antílops aquàtics (Llac Naivasha)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada