divendres, 15 de juliol del 2016

Mfangano Island - Lake Victoria

Després d'uns dies de pols, rutes en camió i diversos safaris... no està de menys una parada tècnica en una illa idíl·lica en el Llac Victòria, Mfangano Island.
Una de les avantatges d'haver triat la ruta amb Kananga és que els quilòmetres que ens separen del Masai Mara al llac es fan en avioneta, cosa que significa estalviar-se més de 7 hores de camió per carreteres de dubtosa qualitat... A més a més, anar amb avioneta ens permetrà sobrevolar una altra vegada el Masai Mara!
En el llac Victòria

El llac Victòria, el segon llac d'aigua dolça més gran del món, ocupa una àrea de quasi 70000 km2 i està flanquejat per 3 països: Kenya, Uganda i Tanzània. La seva dimensió és tal que no sembla un llac, no en veiem l'altra riba i si no fos per l'aigua dolça diríem que és un mar interior.

Després de deixar l'avioneta al cantó del llac, al Rusinga Lodge, farem el tram fins a Mfangano en barca. En uns 45 minuts de dolça travessia pel llac arribem a un altre magnífic allotjament, el Mfangano Island Camp
Tot un conjunt de cottages construïts en estil tribal, alguns són dúplex amb vistes magnífiques al llac, que són un veritable oasis de pau, calma i tranquil·litat.

Dos ocells "lavanderas" ens acompanyen
Deixeu-vos seduir per la remor de les onades en el moll del lodge, observant com petites barquetes pesquen la famosa perca del Nil... Tot i que si heu vist el documental "Darwin's nitghtmare", la sobre explotació de la pesca, la contaminació i com afecta al ecosistema, el comerç d'armament... són altres qüestions que ens faran pensar que aquest racó de món, d'indubtable bellesa, també amaga un rerefons tèrbol preocupant.

Però, anem a parlar-vos de la nostra estada a Mfangano. En un passeig resseguint la costa de la illa vam poder veure infinitat d'ocells i diferents poblats. De fet, vam poder interactuar amb la població local en un poble de pescadors Abasuba, una de les ètnies de Kenya que es poden trobar a l'illa.
Amb els nens Abasuba
Pels qui voleu i/o us agradaria fer una contribució solidària ara és el moment: roba, material escolar, joguines...i fins i tot dolços. A nosaltres ens va emocionar la cara d'alegria dels nens i nenes, tan sols per rebre uns quants llapis de colors...

Amb els nens Abasuba
Els adults del poblat ens van convidar al seu bar-centre social, on amb una mica de música vam poder comprovar que el ritme el duen a la sang, que són feliços amb el poc que tenen i que estan disposats a acollir-te amb els braços oberts.





El paratge i la tranquil·litat de l'illa ens va encantar, i tot veient la posta de sol somiem en tornar-hi, o qui sap, retirar-nos en aquest indret de món!
Tranquil·litat, pau i molta bellesa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada