divendres, 8 de juliol del 2016

Masai Mara National Park

Segurament el Masai Mara serà el principal safari que fareu si viatgeu a Kenya, és més, no hauria de faltar en el vostre viatge al país africà.
Segurament l'haureu vist infinitat de vegades en els documentals de La2, però un cop hi entres i veus els impressionants paisatges de la sabana africana, la infinitat d'espècies que hi habiten, el riu Mara que serpenteja i per on passa la gran migració...saps que no estàs en un somni, que és real i aquesta imatge ja no te la podràs treure mai més del cap! Sens dubte, una de les millors experiències viatgeres que hem tingut mai! 
Dinant al Masai Mara

A 270 km. de Nairobi, al sud-oest del país en la regió del Serengeti (de fet el Masai Mara es la continuació d'aquest gran parc) ocupa una àrea de 1510 km2 a la zona de la gran vall del Rift. Nyus, zebres, impales, gaseles, girafes, elefants, hipopòtams, facoquers, algun rinoceront, topis, lleons, guepards, lleopards, hienes i infinitat d'ocells són algunes de les espècies que podreu veure, a més de les mítiques acàcies que tant marquen la imatge del parc.

Lleona
La nostra entrada al parc no pot ser més espectacular parant per dinar sota l'ombra d'una acàcia. Allà agafarem els 4x4 (no es pot anar en camió per la reserva) per fer el primer safari. Ens porta un expert i sempre somrient conductor, en "Smile" Eric
En pocs minuts ens sentim molt afortunats, ja que veiem tota una família de lleons devorant un búfal. L'escena és espectacular! Veure les cries com rosseguen la carn fresca, les lleones ensangonades, el so dels ullals estirant la carn... ens deixa a tots bocabadats. 
Elefants, bandades de zebres, estruços, grues coronades... completen la primera observació del parc.

L'espectacle de la natura: lleons devorant la seva presa

Grua coronada

Zebres

Elefants

Estruç

Bandades de zebres


Passarem la primera nit al Julia's River Camp, un tented camp exclusiu de Kananga en plena reserva i al cantó del riu Talek, afluent del Mara. Les tendes estan molt ben equipades, llits confortables i banys complets. Pareu l'orella si hi dormiu, qui sap si escoltareu algun hipopòtam rossegant o cridant en el Talek...

De matinada ens despertarem per una altra experiència espectacular: sobrevolarem el Mara en globus. En els nostres 4x4 ens dirigirem de nit fins al Little Governors' Camp. Sense esperar-ho farem un safari nocturn, en el nostre camí ens creuem amb un elefant, hipopòtams que ens passen pel davant, dues lleones que van de cacera, una hiena i un cangur africà. 
Inflant el globus
Un cop arribem al Little Governors' Camp ens tocarà travessar el riu Mara mitjançant una barqueta sense motor on el conductor l'arrossegava mitjançant una corda. 

Després de veure com s'infla el globus ens enlairarem. Creieu-nos que no hi ha experiència més al·lucinant que aquesta. Veure des de l'aire com surt el sol, resseguir el riu Mara, les bandades de topis, impales, gaseles, les esveltes figures de les girafes, grups de hienes que busquen carronya...
Sabem que és una experiència cara, però val molt la pena!!



Sortida del sol al Masai Mara

Resseguint el Mara

La silueta d'una girafa

Un meandre del Mara

Bandades de topis


El grup Kananga en el globus

Un lleó ens observa, foto by Josep Balsells

Un cop a terra continuarem de safari. Amb molta facilitat continuarem observant diversos animals: bandades d'elefants, un grup de lleons, impales, girafes, facoquers, cocodrils, hipopòtams... és tanta la fauna que hi habita que la podreu veure de ben a prop.
Elefants

Dos facoquers juganers

Girafa

Lleó i lleona

Bandades d'elefants

Impales

Cocodril
La segona nit al parc la passarem a l'esplèndid allotjament Governors' Camp, aquí hi estem de sort i ens tocarà una suite meravellosa. El Governors' és un dels allotjaments més antics de Kenya, deu el seu nom a l'època colonial britànica. Fa uns 100 anys, aquest emblemàtic i estratègic indret va ser escollit pels governadors britànics de Kenya per passar-hi els estius, ja sabien escollir bé!
La nostra habitació (més gran que el nostre pis a Barcelona) té tots els elements luxosos: un llit enorme de fusta de banús, un bany amb banyera, dues piques... I tota la "tenda" envoltada per un meandre del riu Mara, on podem observar i sentir hipopòtams. És tanta la proximitat dels animals salvatges que el personal de l'allotjament t'ha d'acompanyar des de les tendes fins a la recepció armats amb rifles.
La nostra suite al Governors' Camp
Amb els conductors del Governors' seguirem de safari a la descoberta de diverses espècies. A destacar la troballa d'un lleopard descansant en un arbre, de fet al cantó té les restes d'un impala.
L'experiència a la reserva ha satisfet de ben llarg les nostres expectatives, ens sentim molts afortunats amb tota l'estada al Masai Mara. Un dels plaers que tot viatger hauria de gaudir al llarg de la seva vida.
Ens acomiadem de la reserva anant a buscar l'avioneta que ens portarà fins al llac Victòria, però abans podrem contemplar una hipo-pool, un bon colofó a la nostra estada.
Girafa

Dues lleones

Lleopard descansant

Un lleó ben a prop

Bandades de zebres

Topi "Blue Jeans"

Hiena

Hipo-pool

Girafes

Hipopòtams al riu Mara

Varà

Lleopard

Micos babuïns

L'avioneta que ens portarà al llac Victòria



2 comentaris:

  1. Difícil oblidar haver vist l´alba volant damunt El Mara...

    ResponElimina
  2. Si, mai oblidarem aquest instant meravellós! Gràcies pel comentari Eva! ;)

    ResponElimina