dimarts, 18 d’agost del 2015

Ruta romàntica

La Romantische Strasse, com la coneixen a Alemanya és una de les rutes més visitades del país. De 400 km va des de la ciutat de Würzburg fins als Alps, a la zona dels castells de Füssen que ja us n'hem parlat. 
Nördlingen
Seguint la ruta podreu veure des de castells romàntics a pobles medievals, passant per paratges de gran bellesa. De tota l'oferta, nosaltres hem triat 4 pobles medievals, que es poden fer en excursions d'un dia des de Múnich o Núremberg.
De sud a nord, aquesta és la nostra tria:

Harburg, amb el seu castell ben conservat del s. XII, Schloss Harburg, domina tot el turó. L'entrada al recinte és de pagament (3 €), però si no us interessa conèixer la història del castell, el podeu veure baixant per un camí fins al nucli antic del poble, allà hi teniu el pont de pedra de 1702 sobre el riu Wörnitz. 
Schloss Harburg
A pocs kilòmetres, la vila medieval de Nördlingen, envoltada de muralles del s. XIV i construïda sobre un cràter, provocat per un meteorit fa més de 15 milions d'anys. A l'oficina de turisme us 
Passeig per les muralles de Nördlingen
donaran un fulletó per descobrir la vila. La ruta parteix de la Marktplatz, dominada per la St. Georgskirche d'estil gòtic tardà, amb la possibilitat de pujar a la seva torre de 90 m d'alçada, des d'allà s'aprecia la forma circular de la vila. Els edificis de la Rathaus del s. XIII (ajuntament), la Leihhaus, originàriament la cancelleria del s. XVI, la Tanzhaus, casa de vendes i sala de festa del s. XV i el Kornschranne, del 1601-02, antic magatzem de cereals, són alguns dels edificis històrics que podem veure al nucli antic.
Val la pena passejar pels seus carrers, observant les seves casetes i completant la visita amb un passeig per sobre de la muralla, passant per les seves portes i torres de defensa.

30 km més amunt per la carretera 25 arribareu a Dinkelsbühl, una altra vila medieval pintoresca, antiga residència dels reis carolingis, envoltada de muralles amb 18 torres i 4 portes. Com en altres viles, el centre és la plaça Marktplatz amb la Münster St. Georg, un dels exemples del gòtic tardà més importants del sud d'Alemanya. En una de les finestres de la nau dreta, trobareu una finestra rematada amb un arc en forma de brezel, donació del gremi de forners.
No passeu per alt el conjunt de 5 cases de diferents colors de la Weinmarkt, antic mercat del vi del 1600. 
Weinmarkt, Dinkelsbühl
Aquesta ciutat no permet caminar per sobre les muralles, però val la pena fer el passeig seguint la muralla, passant pel bucòlic estany de Rothenburg.
Com que ens entra la gana, anem a dinar a un dels restaurants de l'hotel Goldene Rose (al carrer Turmgasse), on fan cuina tradicional bàvara. Us recomanem tastar les especialitats de carn de porc acompanyat d'un tipus de pasta feta amb patata i mantega, com el Spanferkelschäufele o el Bräustüberl Haxentopf, plats contundents ideals per omplir la panxa i seguir caminat per baixar-la... 
Estany Rothenburg, Dinkelsbühl
Tanca la ruta, el poble medieval més visitat de tots, Rothenburg ob der Tauber. Tot i la multitud de turistes, val molt la pena visitar aquest poble de casetes de fusta entremada i carrers empedrats.
Com les altres tres viles, conserva molt bé les seves muralles, que es poden caminar per sobre. No deixeu de pujar a la torre Röderturm (1,5 €) per tenir unes vistes magnífiques del poble.
Rothenburg ob der Tauber
La Jacobskirche (entrada de pagament), l'ajuntament del s. XIV i les torres-porta de Kobolzeller Tor i Siebersturm, completen la visita. 
Rothenburg ob der Tauber
Els amants del Nadal trobaran en la botiga Käthe Wohlfahrt Weihnachtsdorf  (Herrngasse, 1) la seva meca, amb un ampli ventall de productes nadalencs, encara que cars.
I pels que vulgueu berenar, podeu tastar l'especialitat del poble, les Schneeballen (boles de neu), boles d'una massa de galeta fregida arrebossades amb sucre glacejat. També les teniu amb cafè, xocolata... boníssimes.
Maktplatz de Rothenburg ob der Tauber

Kobolzeller Tor i Siebersturm, Rothenburg ob der Tauber


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada