dijous, 13 d’agost del 2015

Un llac i 3 països

Konstanz, el llac entre Alemanya, Suïssa i Àustria, aquesta és la nostra propera parada. El descobrim a través de la ciutat que li dóna nom en el cantó alemany.
Konstanz
De fet, només visitem l'Altstadt, on destaca la catedral mil·lenària, la Rathaus (ajuntament amb un pati interior amb pòrtics) i els seus carrers empedrats amb cases de fusta entremada. D'esquenes al Rhin trobem dues torres que recorden el seu passat medieval, la Rheintorturm i la Pulverturm.
Us aconsellem un passeig pel seu moll per veure l'escultura d'Imperia, segons explica la llegenda va ser una prostituta que va fer l'agost en els temps del Concili de Constança, a les seves mans aguanten el Papa Martí V i Segismundo, emperador del Sacre Imperi Romà-Germànic, potser serien ells els seus principals clients??
Imperia
A pocs kilòmetres podeu fer una escapada a l'illa de Reichenau, allà podreu visitar les esglésies de la Münster, St. Georg i St. Peter und Paul, totes tres patrimoni mundial de la UNESCO. A més l'illa està plena d'horts i vinyes.
St. Peter und Paul, Reichenau








Per dormir, cal tenir en compte que Konstanz és una població turística i cara a l'estiu, per això, l'oficina de turisme ens recomana una gasthaus a pocs kilòmetres, la Gasthaus Seeschau a Dingelsdorf. Tot un descobriment, ja que està situada a primera línia del llac i us permetrà fer un bany per refrescar-vos.
Vista nocturna del llac Konstanz des de Dingelsdorf

En la mateixa carretera que va de Dingelsdorf a Konstanz s'agafa un ferri per anar a Meersburg, val la pena pagar per estalviar-se la kilometrada de donar la volta al llac. El transport portant el cotxe i 2 passatgers surt a/t a 28,50 €.
I perquè Meersburg? Doncs ja ho veureu quan us aproximeu amb el ferri, un poble medieval que cau en pendent sobre el llac i rodejat de vinyes. L'Altes Schloss (s. XII) domina per sobre del llac, una de
Altes Schloss, Meersburg

 Molí de Meersburg

Cases de fusta entremada de Meersburg
les fortaleses més antigues d'Alemanya, al cantó, el noble que l'habitava va construir el 1710 un altre castell, més al gust barroc de l'època, el Neues Schloss. No hi ha com tenir diners...
Passegeu pel poble empedrat amb les típiques cases de fusta entremada, a nosaltres ens ha encantat!! Ah, i de retorn a última hora de la tarda amb el ferri veureu com destaquen els Alps.

Abans d'entrar a Baviera, acabem la ruta a Ravensbourg. Una altra ciutat medieval que conserva les seves casetes de fusta i les seves torres. Aneu a l'oficina de turisme, allà us donaran un fulletó d'una ruta pel poble. Començant per la Marienplatz, el cor de l'Altstadt, amb la Waaghaus d'estil gòtic tardà, la Blaserturm, fortificació original de 51 m d'altura i la Lederhaus, antic gremi de curtidors i sabaters del s. XV amb façana renaixentista. A un cantó de la plaça trobem la Grüner Turm, amb sostre de rajoles verdes i l'església gòtica Liebfrauenkirche.  Seguiu la ruta del fulletó i descobrireu un poble amb molt d'encant.
Ravensbourg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada