dilluns, 3 d’agost del 2015

Viatge a Alemanya: primera parada, Strasbourg

Comencem una nova aventura viatgera que ens portarà a descobrir el sud d'Alemanya. Aquest cop sortirem des de Barcelona amb cotxe creuant França fins a arribar a la primera parada, Strasbourg.
Som-hi, carretera i manta!!

Després d'uns 1100 km arribem a la ciutat fronterera d'Strasbourg. D'aquesta ciutat poc coneixíem, bé, sabíem que era el cor d'Europa, és a dir, la seu del Parlament i del Consell d'Europa entre altres institucions internacionals.
Petite France
La veritat que hem descobert una ciutat molt pintoresca amb molt d'encant banyada pel riu Ill.
Iniciem la ruta pel barri de la Petite France, creuant els ponts coberts, de fet ja no queda la cobertura del sostre, només 4 torres. Trobem una illeta amb un grapat de cases d'entramat de fusta i una gran varietat de restaurants on degustar la cuina típica d'Alsàcia, com el choucrut.
Sense adonar-nos compte seguim al nucli antic de la ciutat, amb més cases d'entramat de fusta que de seguida deixen veure l'agulla de la catedral de 142 metres. L'interior acull un rellotge astronòmic i vidrieres de mil colors.
El primer diumenge de mes podeu fer una visita gratuïta al sostre de la catedral, després de pujar una escala de cargol de 332 escales. Les vistes des de dalt bé val l'esforç!
Catedral
Vistes des del sostre de la Catedral










Us recomanem que volteu i camineu pel centre tot descobrint la ciutat i si voleu, podeu gaudir dels museus, del passeig en vaixell per l'Ill...
Seguint el riu Ill arribem al barri europeu, per cert, la ciutat és ideal per anar en bici, amb més de 500 km de carril bici. Ben aviat veiem l'edifici de vidre del Parlament Europeu, i a l'altra banda del riu, el Consell d'Europa i el Tribunal dels Drets Humans.
Seu del Parlament Europeu
Per completar la visita fem un passeig pel parc de l'Orangerie, un pulmó verd ideal per fer un pícnic.
Aquí trobareu un mini zoo gratuït amb uns quants animals d'arreu del món i per descomptat les mascotes del parc, les cigonyes.
Cigonya a l'Orangerie
Per fer nit, ens hem decantat per escollir un Hotel Formule1, que estan molt bé de preu i relativament a prop de la ciutat.
I per fer un mos ens hem trobat amb un petit bistrot i botiga de xocolata, ben a prop de la catedral (www.bistrotetchocolat.net) amb plats vegetarians i vegans, això sí, recordeu que aquí fan horari europeu i per tant, no aneu més tard de les 21 h (divendres i dissabtes) i de les 19 h, la resta de la setmana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada