dimecres, 12 d’agost del 2015

Selva Negra II

Continuem de ruta per la Selva Negra en direcció a Suïssa, per fer aquesta part prenem com a base d'operacions la població turística de Triberg. Gràcies a la seva oficina de turisme trobem un allotjament prou econòmic, la gasthaus (B&B) Renate Gross (Ringmauerweg, 13). 
Esmorzar a casa la Renate

La casa de la Renate és com tornar a casa l'àvia, amb la seva olor a moble vell, els prestatges i parets a petar de fotografies i records kitsch i els esmorzars cuidats al màxim detall. Això sí, la Renate us farà sentir com un membre més de la seva família, orientant-vos amb tot allò que necessiteu.
Triberg és el poble dels superlatius: té la cascada més alta d'Alemanya (la Triberger Wasserfälle de 163 m), l'entrada és de pagament, però si us quedeu a un allotjament del poble, no haureu de pagar res. El rellotge de cucut més gran del món (Weltgrösste Kuckucksuhr), no caldrà que pagueu, des de la carretera B33 es veu perfectament. De fet, Triberg és la capital d'aquests curiosos rellotges.
El rellotge de cucut més gran del món
 
Triberger Wasserfälle
I pels més golafres, sapigueu que aquí es guarda la recepta original de 1915 del pastís de selva negra, al Cafè Schäfer (Hauptstrasse, 33).

St. Peter, en direcció sud per la carretera 500 i agafant un trencall a St. Märgen, un petit poble construït al voltant de l'abadia Ehemaliges Benedikterkloster, d'arenisca vermella i decorada en estil rococó. Des de la carretera de tornada a St. Märgen veureu bones vistes dels turons i prats de la Selva Negra, de diferents tonalitats verdes. 
Ehemaliges Benedikterkloster

Freiburg, la ciutat més gran de la Selva Negra i tot un exemple de població ecològica i sostenible. El nucli antic, l'Altstadt medieval, és un entramat de carrers empedrats i cases de fusta. A destacar els diferents mosaics de les voreres davant de les botigues (un bretzel en un forn, una vaca a una carnisseria o un diamant en una joieria); la Münster (catedral) del s. XI destaca amb les seves agulles i gàrgoles per sobre de les cases del poble, la seva torre quadrada té 116 m d'alçada. L'església va ser un primer exemple de crowfunding medieval, la seva construcció va ser finançada per diferents gremis, i per això podreu veure a les seves vidrieres un bretzel, unes tisores, uns barrils... 
Vidriera amb tisores a la Münster 
Freiburg















Us recomanem que volteu per la ciutat, alhora que passeu per les portes Martinstor i Schvabentor, del s. XIII; i per la Rathausplatz amb els seus ajuntaments "nou" i antic.
Com a curiositat per les noies o nois que busqueu casar-vos, explica la llegenda que si algú posa un peu per accident a un bächle (rierols del nucli antic) es casarà amb un habitant de Freiburg, millor que amb el Meetic, tenim alguns interessats/des...

A pocs kilòmetres teniu el pic de Schauinsland, de 1284 m d'altura. Ja us podeu imaginar les magnífiques vistes de la Selva Negra, i segons el dia, podreu veure els Alps. Per pujar hi ha diverses opcions, en funció de si sou molt esportistes (a peu), comodons amb un telefèric (a 12 € per barba) o amb cotxe, opció que triem nosaltres. Des del pic, múltiples senders... nosaltres triem un a una torre mirador. 
Vistes des del Schauinsland

Per la carretera que va de Freiburg a Felberg, passem per la cascada Todtnauer Wasserfall, no és tan alta com la de Triberg, però els seus 97 m ben valen una excursió. 
Todtnauer Wasserfall

Per acabar la ruta us proposem un bany al llac més gran de la Selva Negra, el Schluchsee. Tota mena d'esport hi podeu practicar, des del senderisme voltejant el llac a tota mena d'esports aquàtics. Les altes temperatures de l'estiu a la zona segur que es passaran millor amb un bany d'aigua freda! 
Schluchsee

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada