dimarts, 10 d’agost del 2021

Botswana: Parc Nacional del Chobe II - Àrea de Savuti

    Tot i que la ruta entre Moremi i l'àrea de Savuti és de només 100 km, es triga unes 6 hores a fer el recorregut, a causa del mal estat de la pista. No us oblideu mai un mocador per tapar-vos la cara si aneu amb un vehicle descobert (com en el nostre cas), ja que menjareu pols. 

Passades unes hores del trajecte, tenim la primera sorpresa que ja portàvem esperant des de feia dies. Ens trobem un lleó, un mascle que dorm sota l'ombra d'un arbre. Ens expliquen que els lleons acostumen a anar en bandades, però que els mascles van "marcant" el seu territori. Així doncs, aquest lleó està fent el perímetre del seu territori i ara descansa (no deixa de ser un gatet, però de 190 kg). Una altra possibilitat seria que hagi perdut amb un altre lleó ser el líder de la bandada, i ara està a l'exili.

El lleó no sembla estar interessat en la nostra presència, no mou ni un pèl del seu bigoti. El deixarem tranquil i continuarem cap a Savuti.

L'àrea de Savuti es troba al sud-oest del Parc Nacional del Chobe i té l'aspecte de les típiques sabanes africanes. Fa milers d'anys hi havia un llac enorme que ocupava el nord de Botswana, ara és un paisatge dur, sec, amb formacions rocoses que serveixen de cau pels felins. 

Després de veure un primer lleó, tenim l'esperança que a Savuti en trobarem més... aquesta àrea és una de les parades obligatòries per a fer safaris. Una d'aquestes formacions rocoses és el turó Gobabis, on es poden veure pintures rupestres de 4.000 anys d'antiguitat. Les van fer els san, les antigues poblacions de Botswana. Nosaltres no les veurem, ja que la zona és perillosa, amb la possibilitat d'estar cara a cara amb un lleopard.

Aquí farem diversos safaris en 4x4 a la recerca d'animals salvatges i tornarem a dormir en tendes, una aventura més! Per cert, podeu veure com són els campaments "Kananga Bush Camp" a la pàgina web de l'agència. Tenen tot l'indispensable per fer l'estada molt còmoda: màrfegues gruixudes, roba de llit per passar nits fredes, dutxes i banys mòbils...

I ara sí, quins animals veurem a la zona? Doncs una bandada de lleons amb còpula inclosa, un altre lleó solitari que ens mostrarà totes les seves dents, girafes, basses amb bandades d’elefants, marabús, estruços, impales, nyus, un calau de terra del sud, licaons i un xacal. Lleopards i guepards se'ns escapen, però amb l'espectacle que vam tenir a Moremi ja hem tingut suficient.










Fotografia d'Ángel Perales




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada