diumenge, 15 d’agost del 2021

Viatge en autocaravana: Galícia i Astúries

     Enguany hem apostat pel turisme de proximitat i experimentant amb una experiència nova per a nosaltres, un viatge en autocaravana. I la destinació: doncs a l'altra banda de l'estat espanyol, a Galícia i Astúries. Ens voleu acompanyar? 🚐 🛣 

Per començar us direm que hem llogat l'autocaravana (aconsellats per la nostra cunyada) a Autocaravana Girona, una empresa de lloguer low cost. Agafarem una Peugeot Expert, que ens costa 110 € el dia (ja ho sabeu, temporada alta). Com que ja ens han recomanat aquesta, no ens hem posat a mirar altres empreses de lloguer.

Recollirem el vehicle molt a prop de l'entrada sud de Girona (venint per l'AP-7) i després d'un petit tram de la C-65. Fetes les explicacions del funcionament del buidatge d'aigües grises i residuals, els espais d'emmagatzematge, la càrrega de la bateria i detalls pràctics de conducció, fem via cap a Logronyo on passarem la primera nit (tenim uns 1.100 km fins a Galícia, així que convé fer una parada a mig camí.

Us aconsellem descarregar-vos alguna aplicació o pàgina web per calcular les millors rutes, com per exemple la de Via Michelin. En cas contrari qualsevol APP, tipus Google Maps o Maps (d'Apple) també anirà bé. I també us recomanem l'APP de Park4night, amb consells i comentaris d'altres persones usuàries d'autocaravanes i similars. Té una versió de pagament (mensual o anual), però amb la gratuïta anem fent.

De la nostra parada a Logronyo, poc us direm. Però, podeu llegir les entrades d'aquest bloc dedicades a la DO Rioja Baja i Rioja Alta i Rioja Alabesa, de la Ruta vinícola per Espanya. Això sí, un tapeo pel carrer Laurel no pot faltar en una visita a la capital de La Rioja. 

Seguint les recomanacions del Park4night, passarem la nit al Paseo de las Norias (Logronyo), on hi ha un gran aparcament i es pot pernoctar amb autocaravana. Està al cantó d'un complex esportiu amb piscines, per aquest motiu a l'estiu el pàrquing s'omple de cotxes i és possible que costi trobar lloc amb ombres. Molt a prop, hi ha una altra esplanada on podreu buidar aigües grises i residuals.

L'endemà seguirem la ruta cap a Galícia, fent una parada a Lleó per dinar. Aquí trobem, gràcies a Park4night, el lloc ideal amb tots els serveis. Un bon aparcament per autocaravanes, buidatge d'aigües residuals i grises i tot just al cantó, un centre comercial (el CC Plaza) amb WC i un supermercat on fer les compres. I si heu d'omplir el dipòsit, aprofiteu els bons preus de la benzinera Paso Honroso a la mateixa ciutat.


    En total ha estat un recorregut de 2.825 km deixant una bona experiència que de ben segur repetirem. Viatjar en autocaravana et permet anar al teu aire, decidint a cada pas l'itinerari. Si us agrada un lloc, quedeu-vos-hi, no teniu cap obligació d'un allotjament reservat.

Si esteu animats amb el tema de les autocaravanes, caravanes o campers, recordeu que aquest octubre (del 16 al 24 d'octubre de 2021) tindrà lloc el Saló Caravaning a la Fira de Barcelona. Segur que agafareu bones idees o somiareu amb pròximes rutes! 😊😊

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada