divendres, 3 de setembre del 2021

Viatge en autocaravana: Ourense

 Tot i que la província d'Ourense és l'única de Galícia que no té costa, la vinculació amb l'aigua és ben present. Ja ho hem vist amb els rius Miño i Sil formant els canyons a la Ribeira Sacra. Però també amb les nombroses termes que hi ha a la zona. Els romans s'hi van assentar, atrets per les aigües termals que afloren del subsol, i avui en dia és la principal destinació turística en termalisme.

Ens hauria agradat gaudir del bany a les termes, però malauradament no ho hem fet. En els viatges cal deixar-se coses per fer, i aquesta (així com explorar més la província d'Ourense) ens queda pendent. Així ja tenim motius per tornar-hi. Per a més informació del termalisme a Ourense podeu visitar la pàgina web oficial de turisme d'Ourense.

Ara bé, en el nostre viatge per Galícia no podíem saltar-nos la ciutat d'Ourense, que ens ha sorprès gratament. Té un centre històric de petits carrers i placetes que es concentren al voltant de la voluminosa catedral de San Martiño, del s. XII, però com altres temples, remodelada durant vuit segles. En una d'aquestes reformes es va afegir un esplèndid cimbori gòtic (s. XV-XVI) de 28 m d'alçada.

Al centre també es pot gaudir de l'aigua termal, a la font As Burgas, amb una piscina (actualment tancada, suposem que per la COVID-19). En realitat, són dues fonts, A Burga de Abaixo, del segle XIX on l'aigua surt molt, molt calenta, a 67 ºC. I la de A Burga de Arriba (s. XVII) on hi ha la piscina, amb aigua més temperada, a 37 ºC.

Per tenir bones vistes del centre històric, podeu pujar al mirador de San Francisco. Molt a prop hi ha el convent del mateix nom, amb un claustre declarat Monument Històric-Artístic que té 63 arcs ricament decorats amb motius naturals. 

La bonica placeta do Ferro, amb una font que prové d'un monestir de la Ribeira Sacra, i els carrers del voltant (Viriato i Lepanto) són ideals per prendre alguna cosa. Nosaltres hem visitat la ciutat a primera hora de la tarda, així que no hem anat de tapeo... però hem notat que el centre és ideal per sortir als vespres, amb un munt de locals i pubs. Això sí, hem trobat una gelateria artesanal, Bico de xeado (Viriato, 2). Boníssims!! De fet, és una cadena i tenen altres establiments a Galícia... hi tornarem! 😋🍦


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada