diumenge, 5 d’agost del 2012

BCN-Campo de Borja-Tarazona

1, 2, 3... ja hem sortit de viatge!!
Borja
La nostra primera destinació ens porta a la  D.O. Campo de Borja. Carretera i manta per la A2 i després la A68 direcció Pamplona fins trobar la N122 direcció Sòria. 
Les primeres vinyes de la DO apareixen davant nostre, una terra plana on només destaca el cim del Moncayo.
Arribem a Borja, un poble "sin más", en teoria el centre neuràlgic de la DO Campo de Borja, on podeu visitar les bodegues Borsao, només obertes de dilluns a divendres. Com que hem anat un dissabte està tancat i barrat.

Una altra opció es visitar les bodegues Aragonesas, al poble de Fuendejalón. Aquestes bodegues produeixen el famós Coto de Hayas.
Per endinsar-se en la descoberta de la DO, podeu fer la Ruta de la Garnatxa.

Per dormir, escollim el poble de Tarazona, fora de la DO però un poble més pintoresc que els que hem trobat fins ara. Fem nit al Hostal Palacete de los Arcedianos (42€ habitació doble amb bany). L'hostal està en ple centre, al barri de la Judería, amb una àmplia ofera de bars de tapeo.
Si passeu per Tarazona el 27 d'agost no podeu faltar a la festa del Cipotegato, un personatge vestit d'arlequí que recorre el poble mentre la gent li tira tomàquets (una altra versió de la Tomatina de Bunyol).

Visites recomanables de Tarazona:

Tarazona
  • La Catedral Nuestra Señora de la Huerta del s.XIII 
  • Casa Consistorial (ajuntament).
  • La plaça de toros vella, de planta octogonal del s.XVIII
  • El palau Episcopal del s. XIV
  • La Judería i les cases "colgantes".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada