divendres, 10 d’agost del 2012

Camino Soria...

Deixem la nostra ruta vinícola per entrar a Sòria, aquest cop ens endinsem a la natura anant a visitar el Cañón del Río Lobos i el poble històric de Burgo de Osma.
Per descobrir aquesta part de Sòria, fem parada al càmping Cañón del Río Lobos (975 363 565), molt a prop del poble d'Ucero. El càmping està molt ben equipat i molt a prop d'una de les entrades del parc natural, en un paratge idílic.
Burgo de Osma
Burgo de Osma, poble amb un passat històric rellevant dintre de la comarca. Destaquem la porticada del C. Mayor, la plaça de l'ajuntament i l'antic hospital barroc de San Agustín. El carrer acaba en una plaça irregular porticada presidida per la catedral eclèctica iniciada el s.XII, que va del romànic al neoclàssic, passant pel gòtic. Per acabar la visita, ens desplacem al C. Universitat on trobem l'antiga universitat de Santa Catalina, ara reconvertida en hotel-spa de luxe.
Ermita de San Bartolomé
El parc natural del Cañón del Río Lobos, té una de les seves entrades al poble d'Ucero. Un petit recorregut de 2km. us portarà a l'ermita templària de Sant Bartolomé del s.XII. Tot just al costat de l'ermita hi ha una gran cova. L'atracció més emblemàtica del parc és la gran reserva de voltors que sobrevolen les parets del canó. La ruta continua fins al poble de Hontoria del Pinar, més de 20km. de recorregut per un paratge de gran bellesa.
I després de la caminata us recomenem dinar al Bar del Cañón del Río Lobos (975 183 459) pregunteu per la Puri i deixeu-vos aconsellar per ella. Bon menjar i bona companyia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada