dissabte, 25 d’agost del 2012

Cuenca i serranía conquense

Cuenca
No podíem deixar Castella La Manxa sense visitar la magnífica ciutat de Cuenca. El casc antic està encaramat sobre un penyasegat i envoltada pels rius Huécar i Júcar. De fet, la cara que dóna a la Hoz del Huécar és la més fotografiada de la ciutat. Aquí estan les famoses casas colgantes i el Pont de San Pablo (no apte per a persones amb vertigen).
Ja a la ciutat "alta" podreu veure la Catedral de Nuestra Sra. de Gracia del s.XII i un munt de miradors amb unes vistes espectaculars. No deixeu de passejar pel casc antic!
Per dormir us recomanem la Posada Tintes (C. Tintes, 7 / 969 212 398), a tocar del casc antic a 25€ la nit.

Los callejones - Las Majadas
Si voleu visitar un paisatge totalment diferent a la resta de Castella La Manxa, no deixeu d'anar al Parc natural de la Serranía Conquense, al nord-oest de la província. Aquí podeu visitar la Ciudad Encantada, al costat del poble de Uña. L'entrada val 3€. Una alternativa gratuïta és anar a Las Majadas, un poble més a l'interior del parc, on podreu veure Los Callejones, un paratge de roques erosionades per l'aigua i el pas del temps que ha donat a la pedra formes de laberint o tormos, formes pètries de gran bellesa. 
Un altra paratge a destacar en el parc és el naixement del riu Cuervo, en èpoques abundants d'aigua el riu forma una cascada espectacular. El sender fins al naixement és de fàcil accés i de curta durada.

Ja fora del parc i ubicat a la Alcarria conquense, visitem Priego. Petita població on destaca el treball de la terrisseria. Aquí podreu comprar plats, càntirs, cases colgantes de Cuenca i d'altres souvenirs... com uns toritos càntir molt macos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada