dimarts, 21 d’agost del 2012

DO Valdepeñas

Situada a la província de Ciudad Real hi ha la DO Valdepeñas, amb seu a la població del mateix nom. El raïm autòcton és el cencibel (tempranillo) i és una de les zones on la tradició vinícola està més arrelada.
Bodegas Dionisos
A Valdepeñas triem les Bodegues Dionisos (www.labodegadelasestrellas.com / 926 313 248), amb el sobrenom de la bodega de las estrellas. Aquest nom té el seu origen en que la bodega utilitza els cicles lunars i les constel·lacions per a tot el procés de producció dels seus vins. A més, fan una agricultura ecològica i biodinàmica. Les visites van a càrrec del seu entusiasta propietari, en Dionisos, qui us explicarà amb tot detall com elabora el vi.
Una visita diferent a tot el què hem vist fins ara. Els vins que tastem són el Ego Primus (vi de terra i foc tenint en compte les constel·lacions) que està 9 cicles lunars en barrica de roure i el Pagos del Conuco (vi de foc), vi jove que no passa per barrica.
Aquest tipus d'elaboració permet fer vins que no són clònics any rere any, a diferència d'altres grans marques.
En Dionisos us explicarà amb tot detall que significa ser denominació d'origen (ell no està a la DO), escolteu-lo bé i penseu sobre el tema...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada