dimecres, 15 d’agost del 2012

Salamanca

Plaza Mayor
Tot i que Salamanca està fora de qualsevol DO, és una parada imprescindible pel seu valor històric i pel patrimoni arquitectònic. La ciutat patrimoni de la humanitat, posseix la universitat més antiga del país (del s.XII) i una plaça major porxada del s.XVIII que destaca com una de les més maques d'Europa. Sobre les arcades de la plaça hi ha rostres de personatges "il·lustres" d'Espanya, tot i que ens sobra el de Franco i algun més, jutgeu vosaltres mateixos... 
Amb el pas dels segles els edificis de pedra sorrenca han anat adquirint un cert color daurat que ha donat a la ciutat el sobrenom de La Dorada. Com les dues catedrals, els edificis històrics de la universitat, palaus, esglèsies... Una altra particularitat d'alguns claustres de la ciutat (Escuelas Menores i Casa de las Conchas) és que tenen arcs "mixtilíneos" típics en la construcció salmentina.
Salamanca des de el riu Tormes
A més, la ciutat permet fer una gimcana per les seves façanes a la recerca de coses curioses: una granota sobre una calavera a la façana de la universitat antiga i un cosmonauta a una de les façanes de la Catedral Nova.
No deixeu de passejar per tota la ciutat ja que val molt la pena. I per dormir us aconsellem l'alberg Lazarillo de Tormes (www.alberguesalamancamunicipal.com / 923 194 249), molt a prop del pont romà sobre el riu Tormes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada