diumenge, 19 d’agost del 2012

Toledo

El nostre viatge segueix ara per Castella La Manxa, i el primer lloc on parem és la ciutat de Toledo. Una altra ciutat patrimoni de la humanitat des del 1986. Coneguda com la ciutat de les "tres cultures", ja que en ella han viscut jueus, musulmans i cristians. Fruït d'aquest crisol cultural la ciutat té un ric patrimoni arquitectònic: sinagogues, mesquites, convents, esglésies... a més, la ciutat va ser seu de la cort fins que Felip II va decidir traslladar-se a Madrid.
Toledo
El casc antic de Toledo és tot un laberint, val molt la pena aparcar el mapa de la ciutat i "callejear" tot descobrint la seva judería.
Si arribeu el cap de setmana podreu trobar punts de visites gratuïts. Per exemple, l'Alcazar es pot visitar sense pagar fins a les 15h els diumenges; la Catedral Primada és gratuïta els diumenges a la tarda; el museu del Greco i la sinagoga i Museu Sefardí, són gratuïtes tot el cap de setmana.
A part, la ciutat es pot des obrir amb una entrada combinada (per 8€) que permet visitar sis indrets d'interés, els més destacables són l'Església de Santo Tomé, on podreu veure l'obra mestra del Greco, "El entierro del Señor de Ordaz" i l'Església de San Ildefonso, on podreu pujar a les seves torres per contemplar una magnífica vista de la ciutat.
Si us interessa la pastisseria monacal, podeu comprar dolços al Convent de San Antonio de Padua, al C. del Ángel.
Una bona opció per dormir a la ciutat és l'alberg Los Pascuales (www.alberguelospascuales.com / 925 282 422), situada a la Cuesta de los Pascuales, 8. En ple centre, tot just al costat de l'Alcazar.

1 comentari:

  1. ei!!! hi vaig estar l'any passat a Toledo i em va encantar... és una ciutat que pots visitar en pocs dies, o en un de sol inclús, però val molt la pena!!!!

    ResponElimina