dissabte, 11 d’agost del 2012

DO Ribera del Duero

Tornem a la nostra ruta vinícola, sortim d'Àvila direcció a Peñafiel per descobrir una altra DO, la de Ribera del Duero.
Bodegues Protos
Ja que les Bodegues del Vega Sicilia no es poden visitar (massa snobs?) escollim les Bodegues Protos, són les primeres bodegues de la denominació d'origen. Fundades el 1927 amb pocs anys van arribar a ser les principals de la DO. Excavades en la muntanya del castell de Peñafiel trobem les extenses galeries de les bodegues, on descansen els milers d'ampolles i botes. (www.bodegasprotos.com / 983 878 011).
La visita transcorre per les noves instal·lacions edificades per Richard Rogers i finalitza amb una cata del Protos Crianza del 2008 i Protos Blanco Verdejo DO Rueda, dos vins força destacables.
Castell de Peñafiel i "lucernas"
Del poble de Peñafiel destaquem el seu castell, construït entre el s.X i XV. Des del castell hi ha una panoràmica molt maca de les vinyes de la DO. En el poble també destaca la torre del Rellotge del s.XV, les lucernas (antigues xemeneies de ventilació de les bodegues subterrànies) i la Plaza del Coso, plaça quadrada de sorra on es realizen les corridas des del s.XVI, envoltada de cases amb pòrtics i balconeres de fusta. 

Les mascotes dels nostres viatges
Per la ubicació de Peñafiel, a poc més de 50km. de Valladolid, i emplaçada en la DO de Ribera del Duero us recomanem fer nit al Camping Riberduero (983 881 637). Un càmping familiar, ben equipat (amb piscina) i amb un personal molt amable que us explicarà amb tot detall tot el què es pot fer a la zona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada