dimarts, 14 d’agost del 2012

DO Toro i Zamora

La DO Toro, situada entre les províncies de Valladolid i Zamora, està caracteritzada per tenir vins negres potents (com els toros) i amb més cos, fins i tot es deia que es podien mastegar.
Pont romà sobre el riu Duero (Toro)
Per descobrir la zona, anem a la capital de la DO, el poble de Toro. Aquí visitem l'antiga bodega de Rejadorada, visita gratuïta (www.rejadorada.com / 980 693 089). Situada al mig del poble, aquestes bodegues del s.XVI ja no tenen la producció de vi, ara són un petit museu on podreu veure l'estil d'elaboració d'aleshores. Un cop feta la visita podreu tastar un dels seus vins, el negre Rejadorada del 2010. Un vi potent en cos i acidesa per acompanyar una bona carn.
Del poble, el nom del qual ve donat per l'escultura d'un brau d'origen romà, en poc temps el tindreu vist. Hi destaquen les vistes de la ribera del riu Duero i el pont major, on millor es poden veure és des de l'Alcazar. També destaquem la Colegiata de Santa María la Mayor del s.XII i la plaça major porxada on podeu dinar un menú per 10€. 

Catedral de Zamora
Tot seguit, fem una parada breu a Zamora, a pocs kilòmetres de Toro, ja que ens ve de camí cap a Salamanca. Ciutat ubicada sobre el riu Duero amb un ric patrimoni arquitectònic del s.XII, com per exemple la catedral i les restes del castell. També hi ha un parador, antic palau dels comtes d'Alba. Si passeu per la ciutat en Setmana Santa podeu veure la seva processó, fins i tot tenen un museu dedicat al tema.

Didals
Una anècdota freak, a prop de la plaça Sagasta, hi ha un estanc on venen tot tipus de souvenirs de la zona (didals de la Duquesa de Alba i del seu marit, de Marichalar... i clauers dels nazarenos de Setmana Santa). Aquí en teniu la prova... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada