divendres, 24 d’agost del 2012

DO La Manxa

Com ja hem dit en una entrada anterior, la DO La Mancha és l'extensió de vinyes més gran d'Europa. Tot i així, aquesta DO ha sigut la gran productora de vins de taula i de brick... I ara intenta produir vins que siguin competitius en el mercat vinícola.
Campo de Criptana
Us recomanem la guia de turisme enològic Divinum Vitae (www.enoturismocastillalamancha.com). Nosaltres vam escollir, tot i que produeixen fora de la DO, les Bodegues Castiblanque (www.bodegascastiblanque.com / 926 589 147), situades a Campo de Criptana. Després d'haver vist altres bodegues, aquesta no aporta res de nou, això si, la cata inclou 5 vins (dos blancs, un rosat i dos negres) i un pica-pica d'embotit i formatge. El cost de la visita és de 6€. 

Això si, la localitat de Campo de Criptana val molt la pena, pels seus molins de vent (un d'ells, el molí Culebro dedicat a Sara Montiel, nascuda a la localitat) i el barri del Albaicín Criptano, a tocar dels molins on destaquen les seves cases encalades i coves-vivenda. Aquesta població també forma part de la Ruta del Quijote, el tram 7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada