divendres, 17 d’agost del 2012

Extremadura

Plasència
Deixem la província de Castella i Lleó per la A66 (Autovia Ruta de la Plata) per entrar a Extremadura, que ens dóna la benvinguda amb un paisatge muntanyós, la serra de Gredos. Poc després arribem a la ciutat de Plasència que visitem amb molt de gust pel seu patrimoni. El casc antic  és ràpid de veure, hi destaquen la Plaza Mayor (fixeu-vos amb el "abuelo Mayorga" del campanar de l'ajuntament qui us tocarà les hores), la catedral nova del s.XVI, un nombre extens de palaus (un d'ells en venta, el palau dels Monroy i un, el de Almaraz, del qual hi ha una rèplica al Poble Espanyol de Barcelona) i una muralla amb varies entrades.
Si voleu fer un parada després de tant monument, us recomanem el cafè-llibreria Puerta de Tannhaüser (Rua Zapatería, 22), disposa de Wifi i bon ambient. 
No marxem de la ciutat sense provar les migas extremeñas, un plat típic de la regió i contundent.

Per descobrir els paratges de la província de Càceres ens quedem en el Càmping Parque Natural de Montfragüe, situat en el Km.10 de la carretera EX208, (Plasència-Trujillo), molt ben acondicionat i amb piscina...(www.campingmontfrague.com / 927 459 233).
Cerro de Gimio
El Parc Natural de Monfragüe, és un paratge natural recomanable pels seus diversos itineraris que ofereixen. Nosaltres hem escollit l'itinerari verd, que va des del riarol de Malvecino fins el Cerro de Gimio, un recorregut de fàcil accés de 7'5 km. que es pot fer en més o menys 2 hores. Des del Cerro tindreu bones vistes del riu Tajo i d'una colònia de voltors. Per la carretera direcció Trujillo hi ha una parada obligatòria al Salto del Gitano, també en el parc on podreu veure més voltors i un cop més el riu Tajo.
Migas extremeñas

Trujillo, s'arriba per la carretera EX208. És un petit poble molt interessant pel seu patrimoni històric. La petita ciutat va veure néixer el descobridor del Perú, Francisco Pizarro, la ciutat conté un patrimoni artístic molt important en la seva arquitectura, tot ell dels s.XVI i XVII. Un bon exemple d'això són els nombrosos palaus que donen a la Plaza Mayor. A més, la ciutat conserva tota una part amurallada amb un conjunt històric fruït del pas dels musulmans, com per exemple l'Alcazaba. Per dinar podeu trobar una àmplia oferta de restaurants a la Plaza Mayor, nosaltres hem menjat a El Medievo, bon menjar i econòmic (927 320 766).
I per berenar podeu anar al monestir de Santa María de la Concepción (927 320 058), on viuen les monjes jerónimas i elaboren dolços típics (perrunillas, bizcochos i tocinillos de cielo). Nosaltres ens enportem unes perrunillas, molt bones!
Aljibe - Cacères

Si encara teniu ganes de seguir veient ciutats d'un gran vaŀor històric no deixeu de visitar Càceres. Ciutat que ens ha sorprés gratament per la conservació del seu patrimoni, que ben mereix el títol que ostenta de ciutat patrimoni de la humanitat de la UNESCO. Des de la Plaza Mayor, entrant a la muralla per l'Arc de l'Estrella trobareu un munt de palaus, cases senyorials i esglésies. No dexeu de visitar el Palau de las Veletas de finals del s.XV que posseix un Aljibe de l'època musulmana. També acull el Museu Arqueològic, tot plegat gratis!!!. També us recomanem passejar per la Judería al barri de Sant Antoni, dins de la muralla.
Teatre romà - Mèrida

Seguint la ruta, entrem a Badajoz per visitar Mèrida. una altra ciutat patrimoni de la humanitat... No espereu trobar una ciutat tant maca com Càceres o Trujillo, si no fos per les restes romanes repartides per la ciutat, aquesta no tindria cap encant! Diuen que és bimil·lenària, però només conserven la part romana. Això si, no deixeu de veure el teatre i l'anfiteatre, així com el temple de Diana, el pont romà, els dos aqüeductes i la casa de Mithreo. Una entrada combinada de 12€ us permetrà veure diversos monuments (no venen les entrades per separat...).
També hi ha un llaciment arqueològic molt important (las Morerías). Tindria més encant si la Junta de Extremadura no hagués fet un edifici administratiu a sobre de tot el llaciment.
Una altra manera de veure el teatre romà és assistint a una representació del Festival Internacional de Teatre Clàssic, que té lloc tots els estius de juliol a agost.
Vinyes de les bodegues Viña Sta. Maria

A prop de Mèrida, en el km. 634 de la N630 direcció Sevilla trobem les Bodegues Viña Santa Marina (www.vsantamarina.com / 902 506 364), no produeixen vins de la DO Ribera del Guadiana, però si de la Tierra de Extremadura. Una visita molt recomanable que us farà la Carmen Sánchez. Una bodega jove però amb molta experiència, que elaboren vins de gran prestigi com el Equus, Gladiator, Miraculus... Nosaltres provem el negre criança Viña Santa Marina (amb raïms cabernet sauvignon i sirah) i el blanc dolç Viognier del 2010, de collita tardana. Preu de la visita: 10'60€.
Guadalupe

I per rematar el nostre pas per Extremadura visitem el poble de Guadalupe (Càceres). Un petit poble amb carrers i arcades amb molt d'encant. A destacar el Real Monasterio de Guadalupe, del s.XIV, patrimoni de la humanitat des de el 1993. Imprescindible!! 
Com a curiositat, un veí del carrer Corredera 15, ha construït un pesebre molt currat i que ben mereix una visita. I si passeu pel poble el mes d'agost podreu participar del concurs de tapes, això si, vigileu!, les tapes són molt grans, res a veure amb el concurs de tapes de BCN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada