dimarts, 14 d’agost del 2012

DO Rueda i Valladolid

La DO Rueda està caracteritzada pel raïm verdejo, la varietat que produeix els reconeguts vins blancs d'aquesta DO. Tot i així, des del 2008 també es produeixen vins rosats i negres.
Bodegues Yllera
La DO, engloba municipis de 3 províncies: Àvila, Segòvia i Valladolid. I el poble de Rueda, és la capital de la DO, per aquest motiu ens desplacem fins aquí per veure una de les bodegues de renom de la zona, les Bodegues Yllera (www.grupoyllera.com / 983 868 097).
La visita a les bodegues té dues parts, primer es veuen les noves instal·lacions on es produeixen tots els tipus de vins i després es conclou amb la visita de les antigues bodegues excavades al subsòl de Rueda. Aquesta part és la més maca, ja que el recorregut és tot un laberint que els del grup Yllera ho han ambientat amb el famós laberint del Minotaure de Creta; així doncs seguint el fil d'Ariadna el visitant s'endinsa en el laberint tot descobrint els vins d'Yllera. Un cop trobat el Minotaure es fa la cata, es proven 2 vins: el negre Yllera Crianza i el blanc Viña Cantosán.

Plaza Mayor de Valladolid
Valladolid, capital de la CCAA de Castella i Lleó, conserva en el seu casc antic un interessant patrimoni històric ja que va ser seu de la cort fins al regnat de Felip II, qui va néixer a la ciutat i que anys més tard va decidir traslladar la cort a Madrid, fet que va deixar una catedral a mig fer.
De la ciutat destaca la seva plaça major, una infinitat de palaus, esglésies, museus (casa museu de Zorilla i de Cervantes), dels segles XV i XVI. I pels cinèfils, la ciutat acull un Festival de Cinema (SEMINCI), a finals d'octubre. Molt recomanable!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada