dijous, 22 d’agost del 2013

Centre d'Arizona

No volem marxar d'Arizona sense passar abans pel Red Rock Secret Mountain, caracteritzat per les formacions de roca vermella tan típiques de les pelis de l'oest.
Courthouse i Bell Rocks
Les trobareu al voltant de la població de Sedona, al centre d'Arizona a la regió dels indis Yavapai.
Agafant la 40 des de Seligman heu d'arribar fins a Flagstaff i després tombeu a la 89A (direcció sud), en total a uns 164km. Per cert, quan anem per la 89A ens trobem amb el Oak Creek Canyon, res a veure amb el paissatge típic d'Arizona, tot una zona boscosa amb una carretera que serpenteja pel canó. A mig camí, ens topem amb un mercadillo d'artesania dels indis Navajo. Us recomanen comprar en aquests mercats a peu de carretera per assegurar que allò que pagueu vagi íntegrament a les reserves índies.
Cathedral Rock
La població de Sedona no val gaire, encara que la nostra guia Lonely Planet diu que és molt espiritual i new age, però creiem que serà per les formacions de les muntanyes que atrau a aquest públic tant trascendental.
El paratge és espectacular, un pot pensar que en qualsevol moment apareixerà una tribu índia perseguint bisons o que estiguem en una peli de John Ford... De les formacions de roca vermella cal destecar les de Bel Rock (en forma de campana), Courthouse Rock, Cathedral Rock i Coffeepot Rock.
Tornant cap a Seligman ens parem al poble de Williams, en plena ruta 66Aquest poble explota molt més la mítica ruta, com es pot comprovar en el restaurant i botiga Cruiser's Café 66 (233 W, route 66) ubicat en una antiga benzinera de 1930; un antic bordell reconvertit en B&B, Red Garter Bed & Bakery (137 Railroad Av.), entre d'altres botigues de souvenirs i restaurants varis, plens d'objectes del passat.
Williams

1 comentari: