divendres, 9 d’agost del 2013

San Francisco 1

San Francisco és la ciutat ideal per passar desapercebut, aqui pots trobar des de menonitas buscan adeptes, boixos amb banyador i casquet de bany simulan que neden davant del museu marítim, bodes gays a porrillo al City Hall, homes que prenen el sol al mig del carrer nomes amb un taparrabos, homes d'avançada edat estil Bee Gees, etc...
Vistes des de Telegraph Hill
Nosaltres comencem el nostre tour des de Treasure Island que és on dormim, agafem l'autobús 108 per creuar pel Bay Bridge fins a Transbay transit terminal, allà caminem fins al passeig marítim que s'anomena The Embarcadero, el primer punt atractiu que veiem es el Ferry Building on a part de ser la terminal de vaixells i trobem tot tipus de restaurants i botigues Gourmet, a fora del mateix els dimarts i dijous al qmatí fan el Farmer Market. Seguint pel passeig ens aturem en el Pier 39 on hi ha un passeig on es poden veure lleons marins i es tenen les primeres vistes d'Alcatraz i del Golden Gate Bridge. Per Lefty's (botiga per esquerrans), botigues de souvenirs, restaurants i fins i tot un Tiovivo. Tot seguit es pot veure un antic submarí de la segona Guerra Mundial, vaixells d'època i el Musée Mécanique, amb màquines recreatives antigues de tot tipus com el Pac-Man, la màquina de hockey, la tiradora de cartes del tarot i la curiosa French Execution.
Alcatraz
dins, simulant un poble pesquer es troba un complex de botigues super curioses com el
A continuació arribem a la zona del Fisherman's Wharf, amb multitud de restaurants on es pot menjar la típica sopa chowder (sopa de marisc) servida dins d'un pa de pagés. Per rematar acabem al museu marítim on es poden veure murals marins surrealistes.
Musée Mécanique
Després de dinar i agafar forces comencem les primeres pujades als turons de San Francisco (sí, la ciutat està construida sobre més de 40 turons). El primer que escalem és el Telegraph Hill, on està el mirador Coit Tower, nosaltres no paguem per pujar a la torre, ja que des de sota ja veiem bones vistes. Baixant del turó per Kearny St. arribem al barri de North Beach, on destaca el Beat Museum (que repassa la història de la generació d'escriptors "beat" dels 50, com Jack Kerouac i altres personatges com Neal Cassady i Allen Ginsberg.
City Lights Bookstore
Un bon lloc per documentar-se d'aquesta generació és la llibreria City Lights (261 Columbus Av.) i per fer una pausa, ben val una volta pel barri italià prenent un cafè autèntic al Trieste (Vallejo St. amb Columbus Av.), on es diu que F.F. Coppola va escriure el guió de El Padrino. Una mica més avall teniu el bar Vesubio, molt bohemi i carismàtic amb tertúlies literàries els dimecres al vespre.
Al cantó està el barri de Chinatown, concentrat als voltants del carrer Grant Av. En aquest carrer amb Bush St. hi teniu la Dragon Gate, i pujant per Grant St. de seguida veureu els temples xinos i els típics fanalets vermells. A destacar la Golden Gate Fortune Cookie Factory (56 Roos Alley St.) on podreu veure com es fabriquen les galetes de la sort.  Com anècdota, en aquest carrer estret es van rodar escenes de les pelis Karate Kid 2 i Indiana Jones i el temple maleït.
Dragon Gate a Chinatown

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada