dijous, 1 d’agost del 2013

Rocky Mountains: Banff National Park

La primera descoberta de les Rocalloses la fem al Banff National Park. Situat a l'estat d'Alberta té com a centre d'operacions el atapeït Lake Louise, un llac d'una bellesa increïble si no fos per l'hotel immens Chateau Lake Louise al costat del llac. L'aigua d'un blau lletós amb les muntanyes al fons és tota una imatge de postal, si no us voleu posar a caminar podeu llogar una canoa i fer un recorregut pel llac.
Lake Louise
Però, nosaltres us recomanem que us poseu les botes de muntanya i us poseu a caminar!! El parc té més de 40 itineraris, des de petits recorreguts a caminates per a fans d'en Killian Jornet...
Nosaltres hem triat aquests itineraris:
1. Del llac Louise al Mirror Lake, un recorregut de 2,7km. (anada), un petit llac que com indica el seu nom reflexa una muntanya espectacular que el protegeix. Des d'aquí seguim pujant quasi un kilòmetre fins al Agnes Lake. Des del Louise fins aquí teniu 385m. de desnivell i un recorregut moderat, camí estret amb molts arbres que li donen ombra. Un paratge típic del parc, muntanyes amb glaceres i l'aigua d'un blau turquesa, banyar-se pels més atrevits... nosaltres no. Per cert, uns simpàtics esquirols us vindran a rebre, però recordeu, no es pot donar de menjar als animals salvatges.
Lake Agnes
2. Del llac Agnes al Plain of 6 Glaciers, recorregut de 4,9km. (anada), passareu de nou pel llac Mirror i després agafareu una altra drecera per un paratge més obert i amb poca vegetació, però no menys maca, les glaceres es van obrint pas a mesura que aneu pujant. De fet, en qualsevol moment podreu sentir el glaç com es desprèn i cau provocant un soroll estrepitós (recordeu que esteu en una zona amb molt perill d'allaus, aneu amb compte!!). Al final del camí un refugi-cafeteria molt xulo, però no barat, us servirà per recuperar forces si voleu.
Panoràmica del Plain of 6 Glaciers
3. De les 6 glaceres tornem al llac Louise per un altre camí, de 5,3km. de baixada i bordejant part del llac, us recomanem remullar els peus a l'aigua gelada per reactivar la circulació, ho agraireu!!
4. Agafant el cotxe i per la carretera 1A, menys transitada que la Highway, direcció Banff arribem al Johnston Canyon. Com el seu nom indica, un riu circula per un canó estret creant ràpids i gorgs. Aquí podeu veure les Lower Falls (a 1,1km. anada) i les Upper Falls, a 1,6km. de les primeres cascades.
Lower Falls a Johnston Canyon
Nosaltres només hem vist les primeres, perquè ja estàvem molt cansats. El recorregut és de fàcil accés i passa per unes passarel·les sobre el riu. Com a anècdota en la carretera 1A hem vist una família d'óssos negres, de fet ja ens havien dit que era un lloc idoni per veure animals, però és qüestió de sort!
Óssos negres

2 comentaris:

  1. Hola! Sort que era a la carretera! Ja sabeu com actuar davant un grisley? Quin viatge de somni!! Petonssss
    Anna M

    ResponElimina
  2. Ei, aquests ere óssos negres i estaven molt tranquils, de fet, vam baixar del cotxe a fer fotos i ens vam acostar a quasi tocar-los. Avui hem anat a un altre parc i hem vist missatges d'alerta perquè s'han vist una femella i dos cadells d'ós Grizzly... així que no ens hem aventurat a endinsar-nos al bosc.
    Petons!!
    Jordi i Marià

    ResponElimina