dissabte, 3 d’agost del 2013

Columbia Mountains: Glacier i Mount Revelstoke Parks

Abans de deixar la regió de les Kootenay Rockies visitem els parcs nacionals Glacier i el Mount Revelstoke.
El Parc Nacional Glacier conté 430 glaceres en 1350km2. Degut a les seves empinades muntanyes
Alerta: óssos Grizzly!!
el converteix en una zona amb més risc d'allaus del món. Aquest fet fa que la nostra visita estigui molt condicionada, i també l'avís que s'ha vist una óssa Grizzly amb els seus dos cadells al parc. És a dir, et recomanen fer les rutes amb un mínim de 4 persones.
Dit això, nosaltres hem triat rutes més fàcils:
1. Meeting of the waters: A pocs kilòmetres en direcció sud del centre d'informació (Rogers Pass Discovery Centre). El recorregut circular és de 1,3km. de fàcil accés, tot i que s'ha de vigilar amb l'óssa Grizzly... El camí arriba a la confluència de dos rius que baixen amb molta força, passant per un bosc molt tupid, ideal pels óssos!!
Meeting of the waters
2. Loop brook trail: Més al sud, teniu aquest sender circular de 1,7km. que et descriu la història de la construcció de l'antiga via fèrria a la zona. De tot això, només queden els pilars de pedra i algun rastre  de les vies. La via es va construir fen bucles per evitar les allaus i en ella hi van participar molts immigrants que cobraven menys d'un dòlar al dia.
3. Rock garden: Poc menys de 500m de camí circular, on la seva particularitat és un passeig curiós entre roques i vegetació.
Rock garden
4. Hemlock grove: Quasi sortint del parc en direcció sud ens trobem aquest sender circular de 350m. caracteritzat pels immensos i vells cedres i les cicutes.
Per cert, si voleu veure les glaceres de prop caldrà que feu itineraris de llarga durada i amb molta pendent. Nosaltres les hem vist des de a baix.
El Mount Revelstoke Park és el més petit de la zona (260km2) però no li falta encant. Aquí ens trobem amb moltes rutes tancades per perill d'incendis, així que només hem fet dues rutes:
1. Giant Cedars: Recorregut circular de 500m. idèntic al Hemlock grove, és a dir, un passeig entre cedres gegants i vells.
Giant Cedars
2. Skunk cabbage: Un camí circular de 1,2km. passant entre aiguamolls amb unes plantes anomenades skunk (mofeta) cabbage, tot i que el que fa podor és la flor i nosaltres l'hem trobada pensida. La zona és ideal per veure ocells i granotes.
Si teniu l'oportunitat val molt la pena desviar-se per la Meadows in the sky parkway, que passa entre boscos de cedres i prats alpins fins al llac Balsam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada