diumenge, 18 d’agost del 2013

Grand Canyon National Park

Per molt que l'hagueu vist en pel·lícules i/o documentals, o en fotos del National Geographic... res és comparable a veure aquest espectacle de la natura.

El Grand Canyon National Park és únic, immens, impressionant, inabastable i tots els adjectius superlatius que vulgueu posar!
El Grand Canyon és un llibre obert de la història de la Terra, roques erosionades durant milers d'anys, capes i capes d'un gran interès geològic de 2000 milions d'anys. I a més, la força del riu Colorado que serpenteja pel canó al llarg de 445km. Miris on miris, tot és espectacle pur: crestes, roques d'infinitats de colors que varien segons la llum del Sol, ràpids, planes...
L'entrada al parc costa 25$ (per vehicle i dura 7 dies) i per moure's pel costat sud del canó (south rim) disposa de pràctiques shuttles que paren als punts d'interès.
En el shouth rim hi ha vàries rutes que es poden fer caminant i són fàcils:
Des de Hermits Rest fins a Grand Canyon Village, 11,3km parant als miradors de Monument Creek, The Abyss i Hopi Point (on es poden veure bones vistes de la posta de Sol sobre el canó), entre d'altres parades intermitges.
El següent tram va del Grand Canyon Village fins al Mather Point, 4,2km. destacant el museu geològic Yavapai i els miradors de Yavapai i Mather Point.
Un altre punt de bones vistes el trobareu al Yaki Point, on podeu arribar amb la shuttle orange o caminant 4,6km des del Mather Point.


Agafant el cotxe en direcció a la sortida est parant al Grandview Point, Navajo Point i Desert View, on destaca la torre de Mary Colter, inspirada en l'edificació i pintures dels indis natius.
Pels amants de les grans excursions, podeu fer el Bright Angel Trail, el South Kaibab Trail o el Grandview Trail, entre d'altres, on podreu baixar al canó i al riu per recorreguts de difícil realització.
I ja posats a fer, si voleu tenir una perspectiva d'ocell, val molt la pena agafar un tour en avioneta o helicòpter, simplement fascinant, com podreu veure en les fotos. Hi ha diverses companyies que operen des de l'aeròdrom a una milla de l'entrada del parc.
Des de l'aire



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada