dimarts, 27 d’agost del 2013

New York: de Midtown a Harlem

Us expliquem la zona més visitada de Manhattan: el Midtown. Aquest lloc concentra els principals atractius de la ciutat: l'Empire State i el Rockefeller Center (ambdós amb miradors amb vistes al·lucinants).
Empire State des de Bryant Park
A més a més, la plaça de Times Square i el districte dels teatres de Broadway; la St. Patrick's Cathedral, l'edifici Chrysler (només es pot visitar el vestíbul), la New York Public Library (visita gratuïta a la impressionant sala de lectura) i l'encantador Bryant Park, l'estació de tren Grand Central Terminal i un dels museus imprescindibles en art contemporani, el MoMA (divendres de 16 a 20 h, entrada gratuïta).
Tot això i molt més, com per exemple les botigues de les grans marques (Tiffany & Co inclosa) i els carrers exclusius de Madison Av. i Park Av.
Times Square
Van Gogh al MoMA











La recomanació, voltar i voltar i tenir la vista amunt i els ulls ben oberts.
Chrysler Building
Si la zona us atavala, sempre podeu fer una pausa al Central Park, el pulmó verd de la city, que va de Midtown a Harlem. Aquí hi trobareu de tot, des de llacs, un zoo, prats, boscos, jardins i fonts encantadores, estàtues, monuments (com el jardí d'Strawberry Fields amb l'homenatge a John Lennon), el mirador de Belvedere Castle, i multitud de gent fent esport i músics de tots els estils, del jazz al hip hop... el lloc és ideal per portar el picnic i gaudir d'un dia solejat d'estiu.
Homenatge a John Lennon

Central Park










A banda i banda del parc, les zones exclusives de Manhattan, els Upper East & West Side, a l'oest teniu el centre cultural del Lincoln Center, els Dakota Apartment (on va morir assassinat J. Lennon) i el Museu d'Història Natural (l'entrada podria ser gratuïta, però et "suggereixen" una donació de 22$), entre d'altres museus. A l'est, hi destaquen el Guggenheim Museum (entrada amb donació els dissabtes de 17:45 a 19:45 h) i el Metropolitan, el gran museu de la ciutat amb entrada suggerida de 25$... Tot i ser la part més pija de la city, ben val una visita, i qui sap, potser us trobeu amb la Madonna o el Woody Allen...
Guggenheim Museum
I no penseu que Manhattan acaba al 110 St., a continuació teniu un dels barris amb més personalitat, Harlem, amb una extensa comunitat afroamericana i res perillós on trobareu molts garitos de jazz i els diumenges misses gospel (si sou respectuosos no tindreu cap problema, no feu el guiri, són misses, no espectacles!!!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada