divendres, 30 d’agost del 2013

New York: amb els cinc sentits per Manhattan

Com ja hem dit en altres entrades, cada barri de New York té la seva personalitat, fent d'aquesta ciutat tot un crisol cultural.
En aquesta entrada us explicarem diversos barris, totalment diferents l'un de l'altre i tots ells concentrats al mig-sud de Manhattan.
Façanes de ferro forjat del SoHo
SoHo i NoHo, o el que és el mateix, nord i sud de Houston St. són una de les àrees més fashion de la city. Antigament, eren la seu de molts artistes, però el preu elevat dels lloguers ha fet que aquests es mudin a altres barris. Tot i així, aquest passat artista encara és vigent en les seves galeries, lofts i boutiques de luxe. La característica principal dels seus edificis és el ferro de les seves façanes, per aquest motiu, antigament va ser anomenat el districte del ferro forjat.
East Village i Lower East Side, encara mantenen l'esència neoyorkina: edificis amb les escales d'emergència a les façanes, locals de música en directe, botigues de tatos i roba per a punks, venda de discos descatalogats... Val molt la pena passejar per aquests dos barris, situats a l'est de Manhattan. Fins i tot, el passat marxista del barri encara és visible en una estàtua de Lenin al terrat d'un edifici de Houston St. amb Norfolk St.
New Museum Contemporary Art
En el mateix Lower East Side, hi teniu un nou museu que intentarà revaloritzar la zona, el New Museum Contemporary Art al 235 de Bowery St. També ens hem trobat amb una sinagoga a Norfolk St. reconvertida en centre cultural després que la comprés l'artista espanyol Ángel Orensanz; nosaltres hem tingut la sort de parlar amb el seu germà (veí de Barcelona, del barri del Clot) i amb el tècnic de llums que ens ha ensenyat l'espectacular joc de llums de la sala.
Little Italy, concentrat en el carrer Mulberry St. és tot un parc temàtic de restaurants i botigues de souvenirs que semblava que acabaria engolit pel seu veí Chinatown. Però, sembla que els italians han guanyat la partida i segueixen reivindicant el seu terreny. Com a curiositat, el Mulberry Street Bar era un dels llocs predilectes de Frank Sinatra i si passeu pel carrer durant el setembre podreu gaudir de la festa napolitana de San Genaro (www.littleitalynyc.com).
Mulberry St.
I ja per últim, Chinatown, un barri i una de les comunitats xineses més grans del món. Ha crescut tant que ja no se sap on està la frontera amb el SoHo o Little Italy, entre d'altres barris. La millor recomanació és que volteu i us deixeu guiar pels cinc sentits. Fanalets de paper, ànecs lacats, fumaroles d'arròs al vapor, fruites, verdures i peixos a peu de carrer i souvenirs d'una qualitat discutible... Un consell: aparqueu la guia i deixeu-vos portar, a més a més, podreu gaudir de la cuina xinesa a preus molt raonables.
Chinatown


Chinatown

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada