dijous, 15 d’agost del 2013

Sierra Nevada: Sequoia National Park

Des del poble de Visalia, on hem dormit a un Motel6, per la carretera 198 fins al Sequoia National Park hi ha poc més de 50km. De fet l'entrada per aquesta banda no sembla que el parc aculli els arbres gegants que l'han fet famós, les sequoies.
L'entrada al parc costa 20$ i és vàlida per 7 dies, i permet visitar també el parc nacional del costat, el Kings Canyon.
Vistes des del Moro Rock
El terreny és força sec, però després d'uns quants kilòmetres (una hora en cotxe per una carretera en zig-zag) la vegetació es va tornant més espesa.
La primera parada la fem al Moro Rock, una impressionant mole de granit de 2050m. Per pujar-hi cal agafar unes escales (350) que surten del costat del pàrquing. Val la pena l'esforç, les vistes des de dalt són impressionants, en 360° es veuen les muntanyes i les copes de les sequoies.
Tornant a la carretera, l'altra atracció és passar pel tunnel log, un túnel que passa per sota d'una sequoia caiguda. El pas és prou
Tunnel log
gran per passar-hi en cotxe. Molt a prop, hi ha alguns camins per veure els prats (meadows) on és possible veure animalons i les sequoies.
Tornant al camí i en direcció al Giant Forest Museum des d'on parteixen els itineraris per veure el bosc de sequoies gegants. En aquest bosc d'uns 7km2 es concentren els arbres més grans, el seu tamany impressiona!!!



L'arbre que destaca per sobre de tots és la sequoia General 
Sequoia General Sherman
Sherman
, de 84m., pesa 1385 tones i té una edat estimada de 2200 anys... Tot i no ser l'arbre més gran, és el que més volum té del món i la veritat és sorprenent el que pot fer la natura i més, si es compara amb el tamany dels turistes que el contemplen.
Sequoia The Chief
El bosc de sequoies gegants té diversos camins, però en pocs kilòmetres es poden veure els exemplars The President, The Chief, The Senator, The House, Lincoln, Washington i General Lee, entre d'altres exemplars que no tenen nom però que obliguen a desnucar-se per veure les seves copes.
Tant en el museu i en cartells repartits pel bosc trobareu molta informació sobre la vida de les sequoies, la seva resistència i com els incendis naturals (estrany, però cert!) ajuden a la seva reproducció.
Si no voleu caminar, uns pràctics shuttles us portaran als punts d'interès més destacats. Abans però de tornar a Visalia, entrem en el parc del Kings Canyon per veure un altre examplar de sequoia gegant, el General Grant. En un itinerari circular es poden veure altres arbres gegants, com els pins que també tenen una alçada imponent!! Fins i tot hi ha una sequoia caiguda amb un túnel al seu interior, com si d'una cova es tractés.
Sequoia General Grant

2 comentaris:

  1. Guauuu...quins paisatges, impressionants. Us felicitem pel blog. Dani i Sonia

    ResponElimina
  2. quin somni de viatje jordi..... cuan em portes a mi,jjajajajajja desde bcn molts petons i segueix gaudin ,que jo seguire miran

    ResponElimina