dijous, 29 d’agost del 2013

New York: d'Union Square al Greenwich Village

Seguim per Manhattan explicant-vos altres atractius de la city que no podrien faltar a la vostra llista.
A Union Square, es concentra la diversitat de newyorkers, des d'homes de negocis, punks, manifestants, universitaris... A més a més, també podeu fer la compra en el Greenmarket, mercadillo de fruites i verdures ecològiques. I pels interessats en l'art, aquí hi havia la seu de la Factory d'Andy Warhol, ara és una botiga Puma... sense comentaris
Flatiron Building
Ara bé, més amunt (entre la 5th. Av. i el 23th St.) hi destaca un dels edificis més impressionants de la ciutat, el Flatiron Building, de 1902 amb 20 plantes és tota una proesa arquitectònica, en forma de proa de vaixell d'estil beaux arts. Fins i tot, l'actriu Katherine Hepburn va comentar que li agradaria ser tan admirada com l'edifici, i no és per menys!
Si us dirigiu al sud per la 5th Av. entrareu a Washington Square, passant per sota del seu arc de marbre de 1895 dedicat al centenari de la investidura del president. La plaça és ara centre de reunió d'universitaris, músics de carrer i activistes polítics.
Al costat de la plaça un dels barris més curiosos de la ciutat, el Greenwich Village i West Willage. Res a veure amb la resta de la ciutat, cases baixes i carrers empedrats i origen de la comunitat gay de la ciutat. Com a anècdota, teniu el Cafe Wha? a Minetta amb McDougal St. on van fer els primers pasos Bob Dylan i Richard Pryor. I el teatre Cherry Lane, el millor off-Broadway de la ciutat.
West Village
En honor a la comunitat gay, a Christopher Park, hi han dues estàtutes de parelles homosexuals.
Tot seguit, podeu visitar dues bones reformes urbanístiques de Manhattan: la High Line i el Chelsea Market. La primera és un jardí recuperant la via de tren, que va de la 30th St. fins a la 14th St. Un magnífic passeig elevat sobre la 10th Av. amb obres d'art i bones vistes de l'oest de Manhattan.
En acabar, podeu recuperar forces al Chelsea Market entre la 15 i la 16 St. i les avingudes 9 i 10 (en l'antiga fàbrica de les galetes Nabisco, com les Oreo). Ocupa la primera planta on hi teniu tot allò indispensable pels paladars més gourmets, amb tot tipus de botigues i restaurants.
A més a més, la zona de Chelsea entre les avingudes 11 i 10 està plena de galeries d'art, que no hem pogut veure perquè a l'agost estan tencades i/o en procés d'acollir noves expos.
High Line
Per sota de Chelsea teniu un altre zona recuperada, el Meatpacking District, l'antic escorxador de la ciutat que ara és una de les zones més cool de la city: botigues de dissenyadors, restaurants de luxe i discoteques vip... no aptes per a totes les butxaques.
Chelsea Market

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada