dimecres, 14 d’agost del 2013

Sierra Nevada: Yosemite National Park

Al extrem est de Califòrnia en plena Sierra Nevada, i a uns 318km. de San Francisco hi ha el Yosemite National Park.
Vistes del Yosemite Valley
El segon parc més antic dels EEUU (creat l'any 1890) té una extensió de poc més de 3000km2 i es caracteritza pels seus penyasegats de granit, les seves cascades, rierols i els boscos de sequoies gegants.
L'entrada al parc costa 20$ per vehicle i és vàlida per a 7 dies. Per accedir-hi, nosaltres hem entrat per la carretera 140 des de Merced (a uns 128km.), l'entrada en aquest punt ja impressiona, ja que es passa sota un arc de pedra. En breu arrivareu al Tunel view, les vistes més fotogèniques del parc, el mirador del Yosemite Valley, des d'on es pot veure la paret vertical de granit El Capitán (el somni de tot escalador), la muntanya Half Dome al fons i tota la vall amb el riu Merced. Si viatgeu en ple estiu és molt probable que no pugueu veure les cascades de Bridalveil Fall, però a primavera degut al desgel l'aigua baixa amb molta potència.
Bridalveil Fall
Si voleu evitar les típiques aglomeracions de gent en aquest mirador us aconsellem fer una caminata fins al Inspiration Point (3,2km. anada i tornada) que surt des del mateix pàrquing. Estareu pràcticament sols i les vistes són encara més impressionants. 
Tornant a la carretera i agafant la southside drive passareu a tocar de les Bridalveil Fall, a l'estiu només tenen un filet d'aigua tan prima que el propi vent impedeix que arribi a baix. 




Seguint la ruta fins al càmping Upper Pines, on haureu de deixar el cotxe, trobareu el camí fins al Mirror Lake, a 3,2km (anada i tornada). El nom del llac ve donat perquè reflecteix la muntaya del
Mirror Lake
Half Dome, tot i que amb la poca aigua que hem trobat (a l'estiu hi ha més sorra que aigua) no hem vist cap efecte mirall. 
Ara bé, en aquesta plana hem tornat a tenir contacte amb la fauna salvatge, concretament: una óssa i els seus dos cadells, 5 cérvols i una família d'ànecs, més un munt d'esquirols. Val a dir, que cap d'aquests animals s'estranya de la presència dels humans, l'óssa anava ben tranquil·la i els cérvols caminant per la carretera...
Óssos negres
Cérvol mascle

Tornant en direcció northside drive parem per veure les Yosemite Falls, però res, ni una gota d'aigua cau d'aquesta impressionant cascada dividida en dos trams amb una alçada de 739,1m (les més altes de nord-amèrica). Una pena!!! Pels amants de les excursions difícils, hi ha una caminata que et puja fins a dalt de tot de la cascada (11,5km anada i tornada). 
Abans de sortir del parc agafem la Wawona Road on trobem primer el Pioneer Yosemite History Center, una recreació d'un antic poblat amb un pont cobert de fusta, diverses cases i cabanes. I ja quasi sortint del parc, la zona de les sequoies gegants (Mariposa Grove), on en un recorregut de pocs
Sequoia Grizzly Giant
kilòmetres es pot veure una sequoia de 1800 anys (la Grizzly Giant); el California Tunnel Tree, un pas tallat el 1895 en una sequoia per permetre passar a les diligències; un forat produït per diversos incendis en el pi Clothespin Tree per on podria passar un cotxe; les sequoies caigudes Fallen Wawona Tunnel Tree (aquesta també tenia un pas per a diligències, però el pes d'una nevada el 1969 la va fer caure) i Fallen Monarch; i la Sequoia Telescopi, on podreu entrar-hi dins i mirar pel seu interior buit, com si fos un telescopi. La zona també compta amb un museu que explica la història del defensor de les sequoies, en Galen Clark.
Aquestes són les rutes que hem fet nosaltres, però amb més dies podreu fer un munt de rutes, ja que el parc té quasi 1300 km de senders.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada