dijous, 1 d’agost del 2013

Rocky Mountains: Yoho National Park

La segona ruta per les Rocalloses passa pel Yoho National Park.  El més petit dels parcs de la Rocalloses (1310 km2) però no amb menys encant, és el menys alterat en quant naturalesa de tot el continent.
El centre de visitants el teniu a la població de Field. Aquest poble es destaca pel seu passat ferroviari, quan la vila era la seu del Canadian Pacific Railway. 
El parc, igual que la resta, té un ampli ventall d'itineraris, nosaltres hem escollit:
1. A l'alçada del llac Wapta per la Hwy.1 trobareu l'entrada al itinerari de Paget Lookout i Sherbrooke Lake. El primer de 3,5km. (anada) amb un desnivell de 520m. És un camí estret de nivell moderat que pels poc iniciats com nosaltres és d'una forta pujada, sobretot l'últim tram. Ara bé, les vistes des de dalt mereixen la caminata. Podreu veure els pics Narao, Cathedral i Paget, els llacs Wapta i O'Hara, i el Kicking Horse Valleys.
Vistes des del Paget Lookout
De baixada, ens desviem per anar al Sherbrooke Lake, des del creuament teniu 1,7km. per un camí entre arbres molt tupit. El llac increïble, hem estat sols contemplant unes vistes impressionants. Aquí podreu veure cabres d'alta muntanya baixant pels pics, tot i que nosaltres no les hem vist. També pels més atrevits podreu fer un bany a l'aigua gelada.
Sherbrooke Lake
2. A 3km. al nord de Field ens desviem per la Yoho Valley Road, una carretera que circula entre arbres i pics d'una gran bellesa. La carretera finalitza a l'alçada de les Takakkaw Falls, de 254m. d'alçada són una de les més altes de Canadà. Us hi podreu acostar fins quasi tocar-les.
Takakkaw Falls
3. Més avall de Field tornem a agafar una drecera per anar al Emerald Lake, però abans d'arribar ens trobem amb el Natural Bridge, un pont de roca natural, tot i que no es pot creuar. L'aigua del riu baixa amb molta força i té el mateix color que la llet.
Natural Bridge
El llac Emerald, com indica el seu nom, és la joia del parc, rodejat de muntanyes i glaceres. Un recorregut fàcil de 5km. aprox. permet bordejar el llac. També hi podeu llogar un kayak.
Emerald Lake
Pels amants de la història el parc permet visitar unes restes fòssils marines del període càmbric de 515 milions d'anys, que són patrimoni mundial de la UNESCO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada