dissabte, 10 d’agost del 2013

San Francisco 3

Avui visitarem entre d'altres, dos dels grans atractius de San Francisco, els tramvies mecànics (cable cars) i el Golden Gate.
Cable car
Per començar us hem de dir que la millor manera per moure's per la city és comprar un val de transport (d'un, tres o set dies) que inclou els busos, tramvies elèctrics i mecànics, el metro BART no està inclós, però tampoc fa falta. Així doncs, agafem el tramvia mecànic que cobreix el carrer Powell St., pujant i baixant turons. Si l'agafeu a l'inici del recorregut, penseu que haureu de fer cua, l'altra opció és anar a una altra parada no tant transitada i esperar a que hi hagi lloc.
Des d'on ens deixa el tramvia, a prop de Fisherman's Wharf, agafem els busos 30 i 28 (aquest fins al final de la línia) per arribar al parc Presidio, on cs poden veure espectaculars vistes del Golden Gate Bridge i iniciar el passeig pel pont fins a l'altra riba (també es pot fer amb bici). Poc podem dir del pont que no hagueu vist en fotos i/o pelis, d'estil art déco i construït el 1937. Des del pont es poden veure vistes fabuloses de la ciutat i la badia.
Golden Gate Bridge
Tornem a agafar el bus 28 fins al Golden Gate Park, el parc més gran del món en extensió, on es poden trobar diversos museus, un jardí japonès, molins d'estil holandès...
Tea Japanese Garden al Golden Gate Park
A la part més occidental del parc teniu la Ocean Beach, una platja molt ventosa ideal per fer surf. Per cert, poques platjes es poden aprofitar per banyar-se, ja que San Francisco té unes temperatures molt baixes per ser estiu.






Tornant cap al centre amb l'autobús 5, ens parem a Alamo Square, on hi han les famoses Painted Lady, cases d'estil victorià, no volem ni imaginar quan costa viure en una d'elles!!
Painted Lady
Baixant per Filmore St. ens acostem al Japan Town, ideal per menjar sushi. En el centre comercial Japan hi teniu una gran oferta d'establiments.








Si us apropeu al carrer California amb Van Ness St. podreu agafar un altre tramvia històric fins baixar a la Grace Cathedral, reconstruida el 1928 on hi destaca una capella dedicada als malalts de la SIDA amb un retaule obra de Keith Haring i un memorial (collage de roba) dedicat als morts d'aquesta malaltia.
Grace Cathedral
Aprofitem per comentar que la zona on dormim, Treasure Island és un barri molt humil i segur, ocupat la majoria per una base naval, i que necessitaria un rentat de cara. De fet, ens estranya que amb les bones vistes que té de la ciutat no ho hagin fet ja, i segons investiguem uns plans urbanístics i especulatius transformaran l'illa en una zona molt exclusiva, temps al temps...
Skyline des de Treasure Island

San Francisco by night

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada