dissabte, 10 d’agost del 2013

San Francisco 2

La zona concentrada entre Market St. i Howard St. i entre la 2 i la 4th St. recull la oferta cultural de la ciutat: el SFMOMA (en obres fins el 2016), el Center for the Arts, el Moscone Center, el Contemporary Jewish Museum i el Museum of African Diaspora, entre d'altres. A nosaltres ens hagués agradat visitar el MOMA de San Francisco, amb obres de Frida Kahlo i Diego Rivera, però haurà de ser en una altra ocasió.
Creuem Market St. fins a Union Sq. on trobem tota la gama de botigues d'alt standing, sense perdre més temps ens dirigim al City Hall (ajuntament) a Polk St. amb Grove St. L'edifici és pot visitar, a destacar l'escalinata principal a dins i un bust en record a Harvey Milk, activista gay assassinat el 27 de novembre de 1978 en el seu despatx. Aquí es poden fer tours guiats i també es poden veure els casaments civils.
City Hall
Un altre cop a Market St. agafem un tramvia (F) direcció al barri gay més famós del món, el Castro. Les banderes multicolors es veuen arreu, fins i tot una gegant a la plaça Harvey Milk, punt central de la nostra ruta pel barri: en el núm. 401 de Castro St. trobem el bar Twin Peaks (el primer bar gay de la ciutat, del 1973), seguint carrer avall en el 429 trobem el The Castro Theatre, sala tipus Filmoteca. En el 575 hi ha el Harvey Milk's Former Camera Shop, la botiga de fotos que va muntar en Milk al barri (ara és una botiga de merchandising LGTB a favor dels drets del col·lectiu). Al 4127 de 18th St. està el GLBT History Museum, el primer dimarts de mes és gratuït, on es pot veure una col·lecció de fotos, objectes i documents de projectes LGTB. Com a curiositat vam veure una carta escrita per Madonna a favor de la investigació de la SIDA.
Plaça Harvey Milk
A part d'això val la pena voltar pels carrers fins arribar al 1800 de Market St. on està el centre d'informació i orientació LGTB. Si passeu pel barri un dimecres de 16 a 20h us trobareu un farmer market al carrer Noe amb Market.
De Castro passem al barri de Mission, on a la 16th St. amb Dolores St. trobem la Mission Dolores,
Mission Dolores
la primera esglèsia franciscana del 1776 (visitar-la és de pagament). Passejant pel barri parem a la Bi-rite Creamery al 3692 de la 18th St. on podeu degustar gelats molt bons. Seguint pel barri cada cop més llatí, passem pel carreró de Balmy Alley entre els carrers 24 i 25 i entre Treat i Harrison, on trobem murals pintats a les portes dels garatges, iniciats pels artistes bohemis que vivien al barri als anys 70.
Mural de Balmy Alley


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada