dimecres, 14 d’agost del 2013

Napa Valley

A pocs kilòmetres de San Francisco, en direcció nord per les carreteres 80 i 29 teniu la vall vinícola més prestigiosa de Califòrnia: Napa Valley.
La zona gaudeix d'un bon clima, molt més agredable que les temperatures fredes de San Francisco. Des del poble "pijo" de Napa fins a Calistoga, en quasi 50km. hi ha repertides poc menys de 300 bodegues, tota la zona es podria anomenar el "beverly hills" del vi, aquí els dólars van que volen, entre cases senyorials, bodegues chics i cotxes esportius...
Bodegues Castello di Amorosa
Bodegues Castello di Amorosa
Bodegues V. Sattui











Així doncs, tornem a la nostra passió, tastar varietats diverses de vins. És molt recomanable que passeu pel centre de visitants del poble de Napa, allà podreu aconseguir un bonus (2x1, descomptes...) i també us indicaran quines bodegues es poden visitar, per cert, és preferible reservar i evitar els caps de setmana.
Nosaltres hem visitat la bodega de Castello di Amorosa (www.castellodiamorosa.com), una rêplica d'un castell de la Toscana del s. XII que és tot un "despilfarro". Hi ha diferents tickets per visitar-la, nosaltres hem agafat la visita al castell per lliure i la cata de 5 vins (18$ per persona). Val a dir que el castell està molt ben aconseguit, res a veure amb les recreacions de Las Vegas. 
En la cata ens trobem una noia de Vallalodid que ens regala una copa més, molt amable ens explica els vins que tastem: varietats de chardonnay,  gewürztraminer, zinfandel, muscat i cabernet sauvignon. Ara entenem perquè els vins californians tenen tant prestigi, tots ells molt ben equlibrats, amb aromes intensos i molt gustosos en boca.
La segona bodega que visitem és V. Sattui (www.vsattui.com), anem directes a la sala-bar de cates, sembla les Rambles, amb una botiga de souvenirs i vins servits com si fos fast-food. Tot i això, com que tenim un 2x1, tastem per 10$ un munt de vins, 13 per ser exactes, creiem que li hem caigut molt bé a la cambrera, ja que no para d'omplir la copa amb un altre vi... Igual que en l'anterior tots ells boníssims! Com a varietats diferents, probem el sauvignon blanc, riesling, pinot noir, syrah i un vi de madeira. 
Si esteu a la zona a l'estiu penseu que l'allotjament va acord amb els vins, tot car, per sota de 100$ la nit no trobareu res, per aquest motiu, nosaltres hem preferit dormir al poble de Vallejo (al sud de Napa) on hem trobat un motel de la cadena "6" (www.motel6.com) a bons preus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada