dissabte, 3 d’agost del 2013

Okanagan Valley

No volem tornar a Vancouver sense abans fer una parada a la regió d'Okanagan, de fet ens ve de pas, i perquè, us preguntareu? Doncs, com sabeu som uns apasionats del vi i la zona produeix des dels anys 90 (molt poc si ho comparem amb Catalunya) interessants vins, la majoria blancs i l'apreciat vi de gel.
La gran majoria de bodegues es concentren al costat del Okanagan Lake, a les poblacions de Lake Country, Kelowna, Penticton, Oliver i Osoyoos (aquesta última quasi a tocar de la frontera amb EEUU).
Okanagan Valley
Per a més informació podeu consultar el web www.winebc.com
No tenim molt temps, així que ens disposem a tastar els vins de la zona de Lake Country:
50th Parallel Estate (www.50thparallel.com)
Intrigue Wines (www.intriguewines.ca)
Gray Monk Estate Winery (www.graymonk.com)
Arrowleaf Cellars (www.arrowleafcellars.com)
En totes elles hem pogut tastar sense pagar uns quants vins, la majoria blancs, algun negre i fins i tot un espumós (cava rosat). No espereu trobar vins molt consistents o d'anyades antigues, però tenen notes al paladar interessants, molt afruitats i frescos. A més a més, les vinyes d'aquestes bodegues tenen unes vistes privilegiades al llac. 
Les varietats de raïm més utilitzades a la zona són el pinot noir, pinot gris, pinot auxerrois, pinot grigio, merlot, riesling i gewürztraminer, entre moltes altres. A més a més, les condicions climàtiques de la zona permeten elaborar el codiciat vi de gel deixant congelar el raïm abans de recollir-lo. El resultat, un vi refrescant, dolç i amb molt aroma.
Per acabar la ruta per la zona fem una parada a la ciutat de Kelowna. La vila més gran de la regió, on
Kasugai gardens, Kelowna
és nota que hi ha un nivell social elevat com es pot veure en el seu passeig al costat del llac. Tot i així, mereix una visita al Wine Museum (gratuït), petit museu que recull la història del cultiu del vi a la regió i on podreu tastar i comprar algun vi, aquí ens deixen tastar el vi de gel de les bodegues Volcanic Hills (www.volcanichillswinery.com), boníssim!! També podeu fer un descans en les jardins d'estil japonès Kasugai gardens, un veritable recés de pau. 


Per dormir, hem decidit quedar-nos fora de la zona pija vinícola, i gràcies a les recomanacions de l'oficina de turisme del poble d'Armstrong ens envien a l'estació d'esquí de Silver Star. La zona és ideal per fer excursionisme i rutes amb BTT a l'estiu, però l'hotel on ens quedem, el Chilcoot Lodge (www.vancecreekhotel.com) sembla com el de la peli El resplandor, passadissos llargs, desert i enmig de la muntanya amb boira.
Silver Star

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada